Sådan får du en god musearm igen

Sådan får du en god musearm igen

Jeg var lige kommet på arbejde da DHL banker på døren og står med en pakke til mig. Det var en aflang pakke, så jeg tænkte om det allerede kunne være det? Minsandten om ikke det var den RollerMouse fra Contour jeg havde bestilt dagen før. Sikke en hurtig service.


Jeg pakkede den forsigtigt ud og fandt brugsanvisningen frem.


Der var nogle keyboard underlag med, som man bruger til at løfte keyboardet op i en højde der passer med rollermousen. De var lidt svære at finde ud af hvordan de sad bedst, og det var ikke fordi at keyboardet blev fikseret på bordet efterfølgende, selvom der var en gummibelægning på underlagene, men måske satte jeg dem forkert. Det skal dog siges at mit keyboard i forvejen ikke var fikseret på bordet, så der var ikke nogen negativ ændring der.


Hvis jeg blot havde læst en side mere frem, kunne jeg se at underlagene skulle sættes fast på rollermousen og ligge med gummibelægningen opad, som keyboardet skulle hvile på.


Keyboardet var stadig ikke fikseret, men det lå fint, i en passende højde og jeg må bare lære at læse brugsanvisninger før jeg tager ting i brug.


Højden kan også justeres efterfølgende på underlagene til keyboardet efter behov.


Nu var det tiden at sætte Roller Mousen til med USB stikket.


Ledningen er rimelig lang, så den kunne sagtens nå computeren. Også når man står ved et hæve/sænkebord, som jeg gør. Musen installerer sig selv efter et par sekunder og kan tages i bruge med det samme. Den kan sagtens fungere samtidig med den anden mus jeg havde tilsluttet trådløst, men den var nu ikke længere nødvendig.


Se også denne Youtube video beskrivelse af RollerMousen nedenfor:Jeg er ikke sikker på jeg får brug for alle RollerMousens knapper og funktioner, men det er dejligt at mulighederne er der i tilfælde af at jeg skulle få brug for dem.


Der er seks knapper på RollerMousen, hvoraf de to er de sædvanlige højre og venstre museknap og den midterste er en dobbeltklikknap, som man kun behøver trykke en gang på for at lave et dobbeltklik. Så er der en scroller i midten og selve rolleren øverst, som glider frem og tilbage som en drøm. Du kan sagtens nå fra den ene ende af skærmen til den anden med en let bevægelse. Hvis du synes den bevæger sig for hurtigt er der også en knap mellem scrolleren og rolleren, hvor du kan styre hastigheden på cursoren.


Det er nok lidt en tilvænningssag at bruge denne slags mus frem for den kendte man holder i hånden, men man vænner sig hurtigt til det.


Et par geniale knapper øverst på RollerMousen gør det simplere at kopiere og sætte ind. Scrollerfunktionen fungerer ganske udmærket, både som almindelig scroll og den type scroll, hvor du trykker på scrolleren, så cursoren bliver til en pil der peger i begge retninger og du kan scrolle ved at flytte musen ned eller op.


Det mest effektive og smarteste ved hele RollerMousen er dog selve rolleren. Du kan styre den med tommelfingrene så du ikke behøver at flytte hænderne fra keyboardet. Og du kan også klikke med rolleren, så du ikke behøver finde knapperne og klikke på dem. Som sagt er rolleren MEGET effektiv og med en let bevægelse kan du flytte cursoren fra den ene ende af skærmen til den anden.


En gang imellem griber jeg af vane efter min gamle mus, men husker så at den nye RollerMouse er lige ved hånden.


Det kan godt være lidt svært at styre RollerMousen det første stykke tid, så du skal måske bruge flere fingre til at styre den. Men hvis du indstiller hvor hurtigt cursoren skal bevæge sig efter dit niveau, så lærer du hurtigt at bruge den.


Det er selvfølgelig en ret dyr investering med sådan en RollerMouse, men den er alle pengene værd, da du skal tænke på at du kan arbejde ved din computer resten af livet uden at få museskader, som du ellers vil få med en almindelig mus. Museskader vil nedsætte din funktion i hånden, som du skal bruge i alle andre sammenhæng i livet.


 


For mig har der været en mærkbar forskel i at bruge RollerMousen i forhold til en almindelig mus, ja selv en god og dyr mus, så jeg skifter ikke tilbage til en ”håndholdt” mus, hvis jeg kan undgå det.


Så invester i en RollerMouse og invester i gode hænder uden museskader resten af livet.


Se også en anden anmeldelse af RollerMousen, samt hvordan den samles, her: