Sådan får du det optimale ud af årets musikfestivaler

Sådan får du det optimale ud af årets musikfestivaler

Hvert år drager mange unge rundt i landet til diverse musikfestivaler, som f.eks. de populære Skanderborg Festival, Northside Festival og Roskilde Festival. Ved nogle af festivalerne kan man overnatte på festivalpladsen, mens man ved andre festivaler må skaffe sig en soveplads hos en ven eller veninde. Fælles for musikfestivalerne er, at det oftest er unge, der samles om den gode stemning og livemusik fra kendte musikere verden over. Musikfestivalen bliver oftest gjort til en af sommerens store oplevelser på linje med en rejse til udlandet, da det i sindet føles som et andet sted, man er kommet hen.

 

Lav en huskeliste

Når man er på festival skal man naturligvis huske de essentielle ting, hvis man skal overnatte på festivalpladsen. Det gælder dog også om, at pakke så let som muligt. Overordnet skal man huske telt, presenninger og gaffatape, hvis man skal overnatte på festivalpladsen i et telt. Hvis man bare overnatter ved en ven eller veninde, kan man derimod sørge for, at pakke en let taske med små udgaver af de produkter, man skal bruge. Hvis man ikke har mulighed for at tage bad, eller ikke vil bruge tiden på det, kan en tørshampoo være en life saver i dette tilfælde.  

 

Nyd festivalen på din egen måde

Når man er på festival, følges man ofte med en gruppe af venner og/eller bekendte. Der kan derfor hurtigt opstå gruppepres, når alle de andre sidder og ryger lidt hash, og tilbyder dig at gøre det samme. Hvis man siger nej, kan der derefter hurtigt komme beskyldninger om, at man er ’kedelig’ eller ikke ’slapper af og nyder festivalen’. En festival kan nydes på mange måder, men at ryge hash på festivalen behøver ikke at være én dem. Det er ikke indforstået, at hashrygning er en del af festivaloplevelsen, selvom mange gør det netop ved denne anledning. At ryge hash kan både have behagelige og afslappende virkninger, men også ubehagelige virkninger i form af angst, paranoia og panik, som kommer an på, hvad man er disponeret for. Hvis man er psykisk sårbar kan hashrygning i værste fald føre til skizofreni og hashmisbrug. Hele pakken med festivaloplevelsen er, hvad man selv gør det til, og ikke hvad andre dikterer.