Sådan bliver du klar til at tage på udveksling

Sådan bliver du klar til at tage på udveksling

I dag er der rigtig mange unge studerende, der på et tidspunkt i deres studietid beslutter sig for at tage på et udvekslingsophold i udlandet. For mange er et udvekslingsophold en oplagt mulighed for at opleve et helt nyt land og en anderledes kultur, hvor man under opholdet desuden lærer en masse nye mennesker at kende. Udover en fantastisk oplevelse, hvor det sociale ofte fylder meget, tager mange også en ny faglig indsigt i studiet med hjem i bagagen efter et udvekslingsophold. Med andre ord kan et udvekslingsophold styrke dig socialt, men også i din faglighed. Men inden tiden kommer, hvor du så småt kan begynde at planlægge, hvad du skal opleve i det land, som du ønsker at tage på udveksling i, er der en række praktiske ting, som du selvfølgelig skal have styr på først. Skal du altså allerede i den nærmeste fremtid afsted på udveksling? Eller er et udvekslingsophold noget, som du stærkt overvejer? Så kan du med stor fordel læse med, og få et indblik i, hvordan du bliver klar til dit livs oplevelse. 

To-do lister er uundværlige

Udover de praktiske ting, som skal der skal være styr på i forbindelse med studiet, er der desuden en række andre ting, som man ikke må undervurdere at bruge noget tid på. God planlægning kan i sidste ende give dig et større overblik over hele situationen. Her er særligt to-do lister praktiske, da det i nogle henseender kan variere, hvilke konkrete ting der er nødvendige for dig at klare inden afrejse. Lav to-do lister, og kryds af løbende, når du har klaret de enkelte ting. På denne måde vil du med stor sandsynlighed ikke overse ting, der måske er væsentlige at have styr på.  
 

Opbevaring af dine ting 

Hvad gør man egentlig med alle de ting, som man ejer, og ikke tager med på udveksling? Der findes forskellige løsninger på dette, og et af dem er opmagasinering. Hvis du skal på et udvekslingsophold kan det altså være en god idé at få opmagasineret dine ting hos et firma, der tilbyder opbevaringsrum, hvor du trygt kan have dine ting liggende i den tid, du er på udveksling. Et eksempel på et firma, der tilbyder opbevaring af dine ting, er Pelican Self Storage. Et udvekslingsophold strækker sig typisk over et semester, og altså nogle måneder, hvorfor det kan være af stor fordel at have sine ejendele opbevaret et sikkert sted.  

 

Husk pakkelisten 

Når du har styr på opbevaring af de ting, som du med sikkerhed ikke tager med på udveksling, kommer du inden længe til selve pakningen. Selvom nogle måske tager pakningen ”lidt på gefühlen” kan det dog varmt anbefales, at du noterer ned, hvad du skal huske at tage med på dit udvekslingsophold, da det ville være ærgerligt at glemme mange af de ting, som du i virkeligheden burde have pakket. Med pakkelister undgår du derfor måske unødvendige udgifter, hvilket kan være til stor fordel for studerende på et SU-budget.  

Vi håber, at du med denne artikel er blevet lidt klogere på, hvordan du kan forberede dig på dit udvekslingsophold.