Så vigtigt er det at aflevere en velskrevet opgave

Så vigtigt er det at aflevere en velskrevet opgave

Når du skal aflevere en opgave, uanset om det er en SRP, en bacheloropgave eller et speciale, er det vigtigt at opgavens indhold er godt, hvis du ønsker en god karakter. Mange studerende glemmer imidlertid ofte vigtigheden i, at sproget i opgaven skal være velskrevet, klart og tydeligt. Hvis opgaven ikke er velskrevet, er det først og fremmest generende for læseren, og ofte giver det et dårligt helhedsindtryk af opgaven, selvom opgavens faglige indhold er godt. I værste tilfælde kan det være med til at trække karakteren gevaldigt ned. Derfor er det vigtigt at aflevere en gennemarbejdet og velskrevet opgave. Når du skal i gang med at rette din opgave, kan du med fordel tjekke opgaven igennem for følgende punkter, som kan være med til at sikre, at din opgave bliver en velskrevet succes: 


 


Slet overflødige ord


Ofte bliver du blind over for dine egne fejl, når du har kigget meget på den samme opgave. Når du sidder og forsøger at skrive en masse ord ned, kommer vi typisk til at skrive en masse fyldeord, som ikke har nogen funktion i teksten, ud over at fylde. Derfor kan du med fordel forsøge at fjerne nogle af de ligegyldige fyldeord når du retter opgaven igennem. Fyldeord hører talesproget til, og passer derfor dårligt ind i en akademisk opgave.


 


Variér sproget


Opgaven bliver hurtigt kedelig at læse, hvis den er skrevet i et ensformigt sprog. Hvis du vil skrive en spændende og god opgave, er det vigtigt at variere sproget. Hvis du har skrevet det samme ord mange gange, kan du eventuelt finde et synonym som kan erstatte nogle af ordene, for at skabe størst mulig variation i opgaven.


 


Præcisér sproget


Hvis du vil skrive en stærk og velskrevet opgave, er et præcist sprog vigtigt. Som nævnt tidligere, hører talesprog ikke hjemme i en akademisk opgave, da det er tungt at læse og gør sætningerne upræcise. Hvis du bruger præcise ord, vil din tekst fremstå skarp og velskrevet. Jo færre overflødige ord i en sætning, jo bedre bliver din opgave. 


 


Læs korrektur


Det absolut vigtigste at gøre inden du afleverer din opgave, er at læse korrektur. Når du læser korrektur på din opgave, kan du nå at fange alle de dumme fejl, inden det er for sent. Når du læser korrektur, skal du holde særligt godt øje med fejl i tegnsætningen, fejl i syntaksen, grammatiske fejl, dårligt ordvalg og stavefejl. Du kan med fordel læse teksten højt når du læser korrektur. På den måde kan du lettere opdage, hvis du har lavet uklare formuleringer. Hvis du har svært ved at finde dine egne fejl, kan du med fordel få en anden til at læse korrektur på din opgave. Du kan få en studiekammerat eller et familiemedlem til at læse dine opgave igennem, eller du kan få en ekspert til at læse korrektur på din opgave for et SU-venligt beløb. Du kan selv bestemme, hvilke fejltyper korrekturlæseren skal rette i din opgave, og så er du sikret en velskrevet opgave når du får opgaven retur.