SU skæres ned fra 6 til 4 år

SU skæres ned fra 6 til 4 år

Skattekommissionens forslag til en skatteomlægning rammer de studerende. Med i planen er nemlig at længden på SU’en sættes ned fra de nuværende 6 år til 4 år.

Dette betyder for mange studerende at de selv skal finansiere to år af en videregående uddannelse.

For noget tid siden var det ikke længere muligt at spare klip op, som mange gjorde. Det gjorde ellers at studerende havde ekstra penge til tiden, hvor kandidaten skulle fuldføres. Nu fjernes SU’en muligvis helt i denne periode, hvor den faktisk er vigtigst.

Studenterguiden.dk bifalder skattelettelser, specielt i toppen, da dette økonomisk vil gavne alle i samfundet, men at finansiere skattelettelser med fjernelse af en vigtig del af SU’en er fuldstændigt hen i vejret. I øvrigt vil økonomisk kloge skattelettelser finansiere sig selv viser alle undersøgelser vi kender til. Det at forslaget er en skatteomlægning i stedet for en skattelettelse er i sig selv kritisabelt. I Studenterguiden.dks øjne handler omlægningen om stemmer i stedet for, hvad der vil være bedst for Danmark og dets befolkning.

Fakta er dog at studerende snart kan risikere at stå uden SU de sidste to år af deres videregående uddannelse. Dette betyder at tiden som kandidatstuderende i højere grad skal bruges på erhvervsarbejde i stedet for på studier, socialt samvær og fordybning i specialet. Det vil være et stort tab for Danmarks fremtid, der sandsynligvis vil stå med færre og mindre dannede færdiguddannede kandidater. Det eneste gode der kan nævnes om dette forslag er, at studerende måske får bedre kontakter til erhvervslivet og dermed hurtigere kan få et job efter endt uddannelse.

Studenterguiden.dk er dog ikke de eneste der er lettere oprørte over forslaget. Gruppen Nej til skattekommissionens SU-forringelser - Investér i fremtidens velfærd har allerede over 40.000 medlemmer i skrivende stund. Er du også utilfreds med forslaget, så tilmeld dig gruppen.

Husk også at tilmelde dig Studenterguiden.dks Facebookgruppe og skriv dine holdninger til SU forringelsen herunder.