Rygning og livet på SU

Livet på SU efterlader ikke mange penge til fornøjelser, og det er en udfordring for mange. Der er få penge og mange ting, som man gerne vil bruge penge på. Der er få, som mærker dette mere end rygerne, for rygning er en dyr fornøjelse og samtidig er den svær at slippe af med. Derfor har vi samlet nogen gode råd til dig, som ryger og samtidig er på SU.

Læg cigaretterne på hylden

Det mest oplagte råd er naturligvis at lægge cigaretterne på hylde. Det er ganske enkelt den måde, hvor man sparer flest penge. Problemet med dette råd er bare, at det er formålsløst. Det er indlysende, at den bedste måde at spare penge på cigaretter er at holde op med at ryge. Hvis du læser denne artikel er der imidlertid stor sandsynlighed for, at du ikke ønsker at stoppe helt.

Et alternativ kan naturligvis være at ryge mindre. Hvis du primært nyder cigaretter til fester, så kan det eksempelvis være en idé at prioritere kun at ryge til disse. En pakke mindre om ugen kan mærkes i dit rådighedsbeløb, så alt tæller.

Rul selv din cigaretter

Der er forbløffende mange penge at spare, hvis du er villig til at rulle dem selv. Du behøver dog ikke slæbe tobak og rullepapir med dig overalt. Du kan vælge at rulle hjemmefra og så bare medbringe cigaretter efter behov – præcis som hvis du købte dem færdigrullede.

At rulle cigaretter selv kræver lidt arbejde, men hvis man er studerende, kan det være en god måde at investere sin tid. Når du sidder foran fjernsynet om aftenen, er det oplagt at rulle cigaretter til den efterfølgende dag.

Hvis du ikke bryder dig om at rulle dine egne cigaretter, er der heldigvis også andre muligheder.

E-cigaretter

E-cigaretter kan være et rigtigt godt og billigt til cigaretter. E-cigaretter bliver mere og mere populære hos den danske befolkning, og det er med god grund. Ud over at det kan være rigtig billigt, så giver det også muligheder for at variere oplevelsen af at ryge rigtig meget. Du kan for eksempel vælge andre typer af smag og ellers tilpasse din e-cigaret efter dine lyster.

Når det kommer til e-cigaretter, bør du dog også være opmærksom på, at det sagtens kan blive dyrt, hvis du bliver revet med. Der er uendeligt mange måder at lave sin egen e-cigaret på, og det kan nemt blive til mange penge, hvis man for alvor bliver grebet af det.

Hvis du vil skifte over til e-cigaretter, bør du derfor være prisbevidst før du kaster dig ud i det. Sæt dig et mål for, hvor meget du vil ofre på projektet og overhold det. Der er mange penge at spare, hvis du køber ind til din e-cigaret online. Du kan eksempelvis se på denne webshop og få inspiration. De giver også masser af rådgivning, så du nemt kan komme i gang.