Roskilde Festivalen. Fra amerikansk sydstatsrock til norsk black metal.

Roskilde Festivalen. Fra amerikansk sydstatsrock til norsk black metal.

Roskilde Festivalen præsenterer endnu mere hård rock fra USA, England og Norge.

Det er nu, efter flere års ønsker fra det hårde rock publikum, lykkedes festivalens arrangørerer at præsentere et band fra USA, der bl.a. har rødder tilbage til det hårdtpumpende og slæbende rockband Pantera.

DOWN (US) er et all-star metalband med Panteras gamle forsanger Phil Anselmo i forgrunden. Bandmedlemmer fra Corrosion of Conformity, EyeHateGod og Crowbar er også at finde i gruppen. Sydstatsbandet er for alle med hang til den tonstunge, stenede og slæbende metal, der holder stilen fra de gamle Black Sabbath dage.

I den lidt mere melodiøse ende af rockskalaen finder vi :

BADDIES (UK) Bandet er af anmelderne kåret til et rigtig godt bud på årets nye band. Stilen lægger sig tæt op af Queens of the Stone Age, der samtidig holder den britiske attitude som hos Arctic Monkeys eller Kaiser Chiefs.

Roskilde Festival er taget til den norske musikbranche-festival by:Larm i denne weekend. Det vil over de næste par dage blive markeret ved, at festivalen offentligører en række nye navne fra fjeldlandet.

De første to bands festivalen præsenterer er endnu mere hård rock :

SATYRICON (N) blander black metal med det mere traditionele og tunge rock. Bandets nyeste album The Age of Nero beviser, at trods den internationale anerkendelse har Satyricon ikke ændret deres stil eller image.

SKAMBANKT (N) spiller punk og hard rock i stil med The Stooges, Motörhead og andre af rockens afguder. Musikken tilsættes socialistiske budskaber i tung form, der kunne været skrevet i det gamle Sovjetunion, men præsenteres på syngende norsk.

De nyeste navne har i denne uge været præget af tung rock, men fans af pop og hiphop, skal ikke fortvivle, de næste par dage følger nye navne op i en helt anden stil. Flere af Roskilde Festivalens medarbejdere er draget til Oslo, hvor musikbranchefestivalen by:Larm finder sted og herfra vil der blive offenligjort flere spændende norske navne.