Robottens Anatomi

Robottens Anatomi

Hvad vil det sige at være menneske?


D. 18. april 2009 har Center for Kunst og Videnskab premiere på teaterforestillingen Robottens Anatomi i Teaterhuset i Odense.

Robottens Anatomi handler om, hvad det vil sige at være menneske: Hvad er liv, og hvad er det, der gør os til mennesker? I forestillingen dissekeres forskning og følelser, og den menneskelige eksistens spejles i den nyeste viden om robotteknologi og kunstigt liv.

På scenen står et stærkt skuespillerhold bestående af Baard Owe, Jeanette Lindbæk Larsen og Morten Steensgaard. De får selskab af forskere fra Syddansk Universitet – fysikere, filosoffer og robotforskere,– som bidrager til forestillingen med deres viden og indsigt.

Robottens Anatomi foregår i det Moderne Anatomiske Teater, hvor forskningsresultater og videnskabelig erkendelse dissekeres og endevendes. Her møder vi den mystiske Thomas Bartholin, som er besat af tanken om at nå ind til kernen af den menneskelige eksistens og forstå, hvad der adskiller mennesker fra maskiner og robotter.

Ved sin side har han forskerkollegaen Maria Lentz, som har brilleret med at skabe dobbeltgængerrobotten Ekko; en tro kopi af et menneske. Bartholin er fuld af beundring for hendes arbejde, men det viser sig, at hun ikke har fortalt hele sandheden om tilblivelsen af Ekko.

Snart står det klart, at både Maria Lentz og Thomas Bartholin er drevet af andre og langt mere personlige motiver end videnskabelige ambitioner. For i det anatomiske teater - på kanten mellem drøm og virkelighed, teater og forelæsning - er ikke alt, hvad det giver sig ud for at være.

Forestillingen er instrueret af Bent Nørgaard og dekorationen er skabt af Catia Hauberg Engel. Den prisbelønnede komponist Hans Sydow har skabt det musikalske landskab. For manuskript står Michael Valeur.

Forestillingen er støttet af Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation og Den europæiske fond for Regionaludvikling.

Kilde: Teater Momentum