Restaurant Møntergade


Selvom man i København eksperimenterer med både gourmet og streetfood, skal man nogle gange også holde sig til det klassiske. Det har de regnet ud på Restaurant Møntergade, som åbnede i juni 2020 efter en periode, hvor mange restauranter har haft det svært grundet coronakrisen. Men på trods af den hårde tid, har restauranten haft medvind siden åbningen pga. deres populære frokostretter og smørrebrød, der kan fås på Gammel Mønt 41 i Indre By.

Simon Olesen, Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen er drivkræfterne bag restauranten. De tre navne lyder måske bekendt. Det er nemlig holdet bag Restaurant Palægade, som desværre brændte ned i marts 2020. Palægade var Københavns måske mest populære frokostrestaurant, så for mange Københavnere var det en meget trist nyhed, at man nu ikke kunne få en god frokost med inspiration fra det danske og franske køkken.

Det er derfor nok heller ikke en overdrivelse at sige, at de tre personer bag glædede sig helt vildt til igen at kunne servere god mad til deres gæster. Selvom de tre har skullet vænne sig til nye omgivelser, så lover de, at der ikke bliver slækket på kvaliteten, og smagen fortsat er helt som den skal være.

I måneden efter åbningen fik restauranten allerede utallige gode anmeldelser, så der er noget, der tyder på, at konceptet fungerer. Restauranten ligger i det røde bindingsværkshus på hjørnet af Møntergade, så udover at de serverer lækker mad, bliver det også gjort i charmerende omgivelser. Huset stammer helt fra år 1734, så det er ikke bare en almindelig restaurant, men i virkeligheden et historisk sted.

Restaurant Møntergade er en frokostrestaurant, så det er desværre ikke her, du kan få din aftensmad. Men menukortet er ikke mindre spændende af den grund. Der er smørrebrød til alle, uanset om du er glad for fisk eller kød.

En af deres mest populære frokostretter, er deres smørrebrød med tatar. Forestil dig lige at bide ned i saltet tatar med råsyltet hindbær og sprød rugbrødscrumble. Eller hvad med den klassiske koldrøget laks på smørristet brød med pocheret æg og cremet spinat? Uanset hvad du er til, kan du være sikker på, at deres retter får tænderne til at løbe i vand.

Man skulle da også være et skarn, hvis man ikke skulle prøve en af deres sildemadder, om det så er røget sild og kryddersild, man er til.

Hvis du er kommet for den helt store frokost, så skal du tage del i det store frokostbord. Her får du 6 forskellige slags smørrebrød med enten sild, fisk eller kød, som rundes af med en velsmagende dessert. Restauranten er et meget passende sted at tage hen, hvis du vil nyde en frokost med familien eller kæresten. Både atmosfæren og maden er helt i top.

Sammenspillet mellem det klassiske, danske køkken og nytænkende håndværk er det, som gør Restaurant Møntergade et fantastisk sted at få sin frokost. Holdet bag restauranten udtrykker gennem deres mad en erfaring og dygtighed, som man ikke kan møder ethvert sted i byen. Når de har haft så stor succes med deres tidligere restaurant, ved man også, at der er tanke bag hver eneste frokostret og dessert. Intet gøres altså halvhjertet, når det kommer til restauranten på Møntergade.

Er du en af de gæster, der længe har savnet at kunne tage på Palægade for en god frokost, eller elsker du bare godt gammeldags smørrebrød? Så er et besøg på Restaurant Møntergade alle pengene værd. Prisklassen er fair, da du får mad, der er lavet af friske råvarer og er af høj, høj kvalitet. Hvis du vil have byens bedste smørrebrød, er det altså på Møntergade, du skal hen.
Adresse

Gammel Mønt 41
1117 København K


Kontakt info

Telefon: 33 33 06 10


Åbningstider

Alle dage: 11:30-17:00


Website

https://montergade.dk/