Restaurant Frihavn

Restaurant Frihavn er beliggende på Amerika Plads 28 i København, og er den gamle, ikoniske Frihavnens Station, som er tegnet af den kendte danske arkitekt Heinrich Wenck, og blev opført i 1985 med sit smukke bindingsværk. Allerede udefra får du således en fornemmelse af atmosfæren i restauranten, når du står foran den smukke og rustikke bygning, og ejerne beskriver tilligemed restauranten som en historisk oase. 


Stemningen i restauranten er charmerende, formel og hyggelig, og du vil blive mødt af et venligt og serviceminded personale, der står klar til at tage godt imod dig og dine gæster og sørge for, at I sammen får nogle hyggelige timer. Når du træder ind, vil du hurtigt bemærke de lyse træborde og stole af Børge Mogensen, der sammen med bjælkerne i loftet, giver restauranten en helt særlig stemning. Her bliver hverdagens stress og jag fejet væk til fordel for en aften tilbage i historien, så snart du træder ind på de hvidbejdsede gulve. Når du træder herind, og sætter dig godt til rette, er det eneste, du skal koncentrere dig om at komme fuldstændig ned i gear, sænke skuldrene, læne dig til tilbage og nyde et ualmindeligt godt måltid mad, som er forberedt af professionelle kokke, der sætter en ære i et godt måltid dansk mad. Kokkene er nemlig sublime til at få traditionelle danske retter til at smage fuldstændig fremragende, og de er gode til at forberede alle retter med en masse tålmodighed og kærlighed, så du kan forvente intet mindre end det bedste.  


Maden, de serverer på restauranten er altså et godt dansk friskt pust, og inkluderer alle de gode retter fra det danske køkken, men blot i deres bedste udgave. Er du vild med frikadeller? Så er dette altså stedet for dig, både hvis den lille eller den store sult melder sig. Det kan også være, du har lyst til et stykke med sild eller måske et stykke med cremet hønsesalat, for så er du også kommet til det rette sted. Lækker tatar med kapers, cognac og æggeblomme på smørstegt rugbrød er også at finde på menukortet sammen med dyrlægens natmad serveret med masser af kærlighed eller et stjerneskud, som med restaurantens egne ord får englene til at synge. Det er altså den slags mad, du kan forvente at smage, når du træder ind i restauranten, som ligger i smørhullet på Amerika plads.   


Selvom restauranten ved første øjekast virker formel, skal man ikke tage fejl, for de er helt nede på jorden. Du kan forvente, at alt er i den skønneste orden lige fra råvarerne til tilberedningen og anretningen, samt ved betjeningen og indretningen. Hos Restaurant Frihavn har de nemlig respekt for kongerigets klassikere.