Restaurant Chili Hotpot

Restaurant Chili Hotpot

Restaurant Chili HotPot tilbyder en stor buffet samt fri sushibar. Restauranten kommer med et nyt koncept, og som de eneste Skandinavien har de indført ”HotPot” på menuen. Dette koncept fungerer lidt ligesom det velkendte koncept fondue. Så det går grundlæggende ud på at koge sine egne råvarer i en gryde. Til hotpot leverer vi friske råvarer, så friskheden og smagen bevares. Retten består af en gryde med kogende bouillon, som placeres midt på bordet. Mens gryden holdes sydende varm, lægges ingredienserne i gryden og koges dér ved bordet. Et hot pot måltid indeholder typisk tynde skiver kød, bladgrøntsager, svampe, melboller, æg, fisk og skaldyr. Den kogte mad spises sædvanligvis med dip til.


Hot pot stammer fra Mongoliet og det nordlige Kina. Den oprindelige hot pot-ret i dens mest primitive udgave blev allerede spist for over tusind år siden, da de mongolske nomader begyndte at koge kød og grøntsager i en gryde over åben ild. Det er præcis disse nomader som siges at have påbegyndt traditionen med at skære kødet tyndt, så brændsel forbruget blev minimalt. Hotpot er en af Kinas mest værdsatte retter og kaldes også kinesisk fondue. Egentlig er betegnelsen ”hot pot” en direkte oversættelse af ”Huo guo”, hvor huo betyder ild eller varmt, og guo betyder gryde.


I dag spises retten mange steder i Østasien og laves i utallige variationer. Det er især almindeligt at spise hot pot om vinteren. Denne tradition er nu kommet til Danmark, nærmere betegnet Aarhus, hvor du kan prøve denne kinesiske tradition. Hvis du blot ønsker de traditionelle asiatiske retter eller frisklavet sushi, er det også muligt at få dette, da Restaurant Chili Hotpot også har en buffet, hvor du så selv kan vælge de retter du kunne tænke dig. Udover dette er der også salatbar, som er en del af buffeten, så du kan også få salat til din mad. Ved buffeten må du spise alt hvad du kan, og desuden får børn under 140 cm rabat på buffeten. Så hvis du er vild med asiatisk mad og er frisk på at prøve det nye koncept ”HotPot”, så er Restaurant HotPot lige stedet for dig.