Rejse efter endt studie

Rejse efter endt studie

De fleste vælger at tage et sabbatår inden de påbegynder studiet, men hvem siger egentlig, at man ikke kan gøre det efter studiet er færdiggjort? Eller måske endda i begge tilfælde. Det er fantastisk at rejse og det er med til at danne os som personer.

Det er selvfølgelig også vigtigt at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet og få en karrier, men der er mange måder at gøre dette på og med den stigende globalisering er startskuddet på ens karrierer jo ikke nødvendigvis hjemme i Danmark. Verden er fuld af muligheder og det er blot med at finde den helt rette vej for en selv. Og det finder man først ud af når man prøver.

Muligheder er mange

Der er nemlig mange måder hvorpå man kan rejse. Charter eller backpacker rejserne er nok dem de fleste er bekendte med og har prøvet kræfter med selv, men der findes et uendeligt antal andre måder, hvorpå man kan opleve verden.

 

Mange studerende har en drøm om at rejse, enten før under eller efter studiet. At rejse under studiet er en fantastisk mulighed, men det behøves ikke nødvendigvis at begrænse dig for at benytte de to andre muligheder. Vi er nemlig så privilegerede i Danmark at vi modtager støtte fra staten under hele vores uddannelsesforløb og disse penge kan du frit tage med dig til udlandet. Derudover står det dig også frit for at søge diverse legater. Når du har færdiggjort dit studie, er det dog en lidt anden sag.

I en periode har du mulighed for at modtage dagpenge hvis du er tilmeldt en a-kasse, men disse penge er det ikke lovligt at modtage medmindre du står til rådighed. Hvilket du selvfølgelig ikke kan være, mens du befinder dig i udlandet.  Udlandspraktik er dog en anden sag. Og selvom det kun er for en kortere periode, så kan det uden tvivl give dig meget både på det personlige-, men også det arbejdsmæssige plan.

Selvom det kan være rart at have en indtægtskilde med dig, så er friheden ikke den samme hvis du er knyttet til en a-kasse derhjemme. Derfor vil vi i næste afsnit kigge på nogle af de andre muligheder du har for at rejse, efter du har færdiggjort dit studie.

Vælg den rigtige rejsetyper

  • Opsparing: Der er selvfølgelig der traditionelle mulighed for at benytte dig af en opsparing. Om denne er opbygget før under eller efter studiet kan være individuelt. Dette er en god måde at rejse på, som giver dig en stor frihed til at opleve en masse, men desværre er tidshorisonten for de fleste begrænset til et par måneder.
  • Spring ud som digital nomade: Man kan være digital nomade eller selvstændig indenfor mange brancher og med den stigende kvalitet af internetforbindelse verden over, har man gode muligheder for at arbejde lige derfra hvor man ønsker. Om man slår sig ned i et andet land, rejser rundt eller skiftes til at være i Danmark og udlandet kan man selv jonglere, som man har lyst. Denne metode er selvfølgelig ikke for alle, men det betyder ikke at man skal ikke slå den ud af hovedet lige med det samme. Der er mange flere muligheder end man lige tror og det handler bare om at gribe chancen og skabe sin egen fremtid!
  • Find et job i udlandet: Der findes mange muligheder for at finde jobs i udlandet. Hvad enten du tager hvad du kan finde hen af vejen eller finder en fast stilling inden du tager springet, så er det en gylden muligheden. Det giver dig både mulighed for at leve og bo i et andet land, men samtidigt holde din karrierer i live. Indkomsten er for det meste noget andet i udlandet, selvfølgelig alt efter hvor i verden du tager til, men at finde et job i udlandet handler heller ikke om indkomst, men derimod oplevelser.