Rejs billigt rundt i Danmark – Gratis færger og Orange-billetter

Rejs billigt rundt i Danmark – Gratis færger og Orange-billetter

Coronakrisen har sat en stopper for mange danskeres sommerplaner. Både ferier til udlandet og festivaler er blevet aflyst, hvilket hurtigt kan gøre en god sommer grå og trist. Fordi mange nu må sidde hjemme i sommerhuset i stedet for på Gran Canaria, har regeringen lavet en række tiltag, så danskerne nu kan rejse billigere rundt denne sommer. Vi giver dig gode råd til, hvordan du får en fed og billig ferie i det danske land.    


Udnyt de gratis færger 


I juli måned 2020 er 53 færgeruter rundt i Danmark gratis for cyklister og gående. Det betyder, at du nu kan tage til øer som Ærø, Samsø og Fanø uden at trække pengepungen frem til sejlturen.  


Ærø 


Det sydfynske øhav er en guldmine, og Ærø er blot én af de smukke øer. Øen, der er en 75 minutters sejltur fra Svendborg, byder på fantastisk natur og spændende gratis aktiviteter om sommeren. Du kan tage din cykel med og overnatte i et af øens mange sheltere, efter du har taget et dyk i havet og oplevet de naturskønne omgivelser. 


Samsø 


Sejler du 90 minutter fra Kalundborg kommer du til øen Samsø. En ø, der er perfekt til cykelferie eller ren afslapning. Vil du nyde en uges ro, kan du tage på et yogaretreat, hvor du kan få tankerne væk fra en stresset hverdag. Vil du have en uge med ren action, kan du besøge Samsø Friluftsliv, hvor du kan prøve alt fra kajak til klatring. 


Fanø 


Strand, strand og atter strand finder du på Fanø, Vadehavets perle. Derfor er Fanø perfekt til dig, der vil prøve kræfter med strandsport som surfing eller SUP-board. I slutningen af juli afholdes den årlige dragefestival, som trækker både øboere og turister til. Det er verdens største dragetræf, hvor 5000 drager flyver rundt på Fanøs strande. 


Billige togbilletter 


Selvom det famøse rejsepas fra DSB er udsolgt for i år, har DSB valgt at sælge en million Orange-billetter til max. 99 kr. Der er altså rig mulighed for at opleve kultur og natur i Danmark eller bare at besøge din ven i København, du ikke har set i flere måneder. 


Kultur   • Har du altid gerne villet på museet Louisiana i Humlebæk, kan du her i sommerperioden få en Orange-billet til Humlebæk Station og 50% rabat på entré, når du køber billet på museet. Som studerende får du altid rabat på Louisiana. 

  • Den spektakulære regnbue på toppen af ARoS i Aarhus kan nu ses for halv pris i sommermånederne. Et flot museum, som du kan læse vores anmeldelse af. 


Natur   • Tager du med toget til København, kan du prøve en ekstraordinær spaoplevelse med CopenHot. Her kan du sejle rundt i havnen i en spabåd eller få ren afslapning i en opvarmet tøndespa med den flotteste udsigt udover København. 

  • En af Danmarks fantastiske vandreruter er den 175 km lange Camønoen, der ligger på Møn.