Praktik, kursus eller et helt semesters studie i udlandet

Praktik, kursus eller et helt semesters studie i udlandet

Mange tænker i løbet af deres uddannelse på, om det kan lade sig gøre, at komme til udlandet i forbindelse med studiet. Man spekulerer over hvordan og hvornår det overhovedet er muligt, og når man læser om, hvilken proces det i realiteten er, kan man hurtigt blive opgivende. Der er f.eks. nogle forskellige rejsedestinationer og projekter at vælge imellem, som afhænger af hvilket studie man går på. Men du skal ikke være nervøs for, at du ikke kan komme til netop det land eller den by, du ønsker at tage ophold i, i løbet af din studietid.

 

Praktik i udlandet

Praktikophold i udlandet kan faktisk styrke dine kompetencer dobbelt så meget, som hvis du har en praktikplads i Danmark. Arbejdsgivere ser nemlig gerne, at man har praktisk erfaring, men det er en større bonus, hvis du endda har opholdt dig i udlandet i en længere periode. Et ophold i udlandet viser, at man kan arbejde selvstændigt og tør at tage nogle chancer.

EDU er en organisation, der hjælper med rejser til udlandet i forbindelse med uddannelse. De er f.eks. ideelle at bruge, hvis du ønsker at komme i praktik i udlandet. EDU har et samarbejde med AIC, der gør det muligt for studerende at komme i praktik i anerkendte virksomheder og organisationer.

  • Destinationerne du kan vælge imellem er: Boston, Hong Kong, Mumbai, San Francisco, Toronto og New York.

Få mere information om EDU her

AIESEC er verdens største studenterorganisation, hvor du bl.a. kan komme i praktik. Grundlæggelsen af organisationen bygger på en overbevisning om, at alle unge kan hjælpe til med at gøre verden til et bedre sted. Praktikprogrammet kaldes Global Internship Programme, og giver studerende og nyuddannede muligheden for, at tage på et interkulturelt professionelt praktikophold hos topkvalificerede virksomheder rundt om i hele verden. Det primære mål med dette program er at udvikle relevante kompetencer for den studerende og samtidig levere relevante kandidater, der kan være med til at udvikle virksomhedens mål.

Detaljer:

  • Varighed af praktikophold: Mellem 6 og 18 måneder.
  • Udbetalt løn, der dækker leveomkostningerne i det pågældende land.
  • Det tager mellem 2-7 måneder at finde et praktikophold og gennemføre selektionsprocessen for det pågældende praktikophold.
  • Ansøgningsomkostningen koster 2.500 kroner.
  • Flybilletter til det pågældende land er typisk ikke inkluderet i prisen.

Der er 16 typer praktikophold med mulighed for alt mellem marketing og økonomistyring til medicin og ingeniør.

 ”I strongly recommend to any young person to take part in Global Internship Programme as well as to a company which is looking for high-profile person. It's a trully life-changing experience!” - Aika Yeraliyeva, Kazakhstan
For mere information: www.aiesec.dk 

 

 

Kurser i udlandet

Nordkurs tilbyder en række forskellige sommerkurser i Norden, hvor fokus er på nordisk sprog, litteratur og kultur. Det er derfor det ideelle kursus for dem, der studerer litteraturvidenskab, dansk eller et andet sprog og kultur inden for de nordiske lande. Man har mulighed for at komme til forskellige steder i Sverige, Norge, Island, Færøerne, Grønland og Finland. Derudover får man tildelt et lille stipendie til transport og opholdsudgifter, men du skal selv sørge for at arrangere det.

Hvis du ønsker at komme på et specifikt sommerkursus, som dit studie tilbyder, kan du finde information om dette under din studieordning eller på dit studies hjemmeside. Du kan også henvende dig til din studievejleder, for at høre om mulighederne for sommerkurser i forbindelse med studiet.

EF (Education First) tilbyder sprogkurser i mange forskellige sprog, lande og byer. Det kan være en god idé at investere i, hvis du vil styrke dine sprogkundskaber i forbindelse med din uddannelse. På den måde kan du også få et forspring i et fremtidigt job, hvor det er en fordel at kunne bestemte eller flere sprog. Mange danskere er allerede dygtige til engelsk, så det kan være en god idé at vælge et sprog, som du gerne vil have forbedret. Tysk, fransk, kinesisk og japansk er især godt at kunne, hvis man senere skal arbejde i forretningsverdenen, hvor man har samarbejder med store udenlandske virksomheder. Det skaber en større tiltro hos eventuelle udenlandske samarbejdspartnere, hvis man kan kommunikere korrekt på deres sprog. Hvis du endvidere har råd til det, og mod på at søge legater (i god tid), kan du også tage et semester eller et længere udenlandsophold gennem EF, hvor du kombinerer sprog og akademiske studier.

For mere information: www.ef-danmark.dk

 

Et semester i udlandet

Kilroy er kendt af mange, som et rejsebureau, der arrangerer rejser med masser af action og eventyr, men faktisk kan du også komme på udlandsophold gennem Kilroy. Du kan desuden tage på flere år college i USA, en bachelorgrad eller en kandidat i udlandet gennem Kilroy. De fleste vælger dog ’kun’ et semester i udlandet, som ofte er en mulighed på 5. semester på universitetet. Kilroy tilbyder gratis studievejledning i forhold til at tage et semester i udlandet, og hjælper samtidig med ansøgningen.

  • Studer i lande som: Vietnam, Australien, Canada, USA, Dubai, England, Japan, Kina, Singapore, New Zealand

Få mere information her.