Opskriften på den perfekte studieplads

Opskriften på den perfekte studieplads

I løbet af studiet vil du have mange aftener, hvor du sidder hjemme og studerer – det betyder foroverbøjet over et skrivebord i forsøget på at forstå det, der står i din lærebog.

Med et par simple tricks kan du gøre din studieplads mere effektiv. Med effektiv forstået således, at du lærer mere med den tid, du alligevel kommer til at bruge på dit studie.

Tricksne er taget fra bogen Få 12, der hjælper studerende med at få en bedre karakterer.

Ingen mobiltelefon

Første trick – uanset om du sidder hjemme og læser eller på universitet – er at lægge mobiltelefonen væk fra dig. Mobiltelefonen bimler og bamler og kalder på din opmærksomhed.

Når du studerer effektivt er du i ”flow”. Du er dybt koncentreret og forstår det, du læser. Men der skal ikke mere end en enkelt SMS eller besked på Facebook Messenger til at fjerne dit flow og derved ødelægge din studierytme.

Læg mobiltelefonen væk. Sæt den som alternativ på flytilstand, hvis du bruger den til at tage tid på dine studiesessioner eller lignende.

Godt med lys

Lys giver liv og lys giver koncentration. Sidder du i halvmørke er det svært at læse hvad der står på papiret og du falder i søvn. Lys er også grunden til, du ikke så nemt kan falde i søvn efter at have siddet med computeren. Moderne computere er belyste så kraftigt, din krop ikke tør lade dig falde i søvn, fordi den tror det stadig er dag når du sidder med computeren foran dig.

Investerer i et par skarpe lamper til din læsestation. Du kan finde inspiration hos Lyys.dk. Hav gerne både en loftslampe og en skrivebordslampe.

Hvis du sidder og arbejder sent om aftenen og har planer om faktisk at falde i søvn senere kan du installere det gratis program Flux. Med Flux bliver bagskærmsbelysningen på din computer gradvist mere og mere orange, hvilket gør det nemmere for dig at falde i søvn, fordi din krop tror, den har oplevet en solnedgang og derfor gør dig klar til at sove.

Stor skærm til at skrive på

Din 13” Macbook Air-skærm er ikke stor nok til at skrive på.

Invester i en ekstern skærm, du har stående på dit skrivebord. 22 tommer er minimum. 25 tommer er endnu bedre. Hvis din computer kan trække det, så vælg en computer, der kan trække 2560x1600 og ikke blot almindelig fuld HD.

Det giver dig mulighed for at have flere Word-ark direkte oppe på computeren. Du kan researche og skrive næsten på samme gang. Du kan også have research stående i din browser eller måske en PDF-åben samtidigt med, du kan overskue hvad du skriver i Word.

Lydisolerende høretelefoner

Et par biler der støder sammen ude på gangen, naboen der smækker med døren eller fjernsynet, der laver baggrundsstøj. Alt sammen er irriterende og bidrager til at du mister fokus, når du studerer.

Du kan for omkring 1.500 kroner og opefter få et par gode og lydisolerende høretelefoner. Du kan høre din stille og rolige studievenlige musik samtidigt med, du lukker omverdenen ude.

Du må selvfølgeligt ikke bruge din investering i trafikken, hvor det er vigtigt, du kan høre og se hvad der foregår foran dig, bag dig og på siden – men til studiebrug, hvor du skal ned i detaljerne og læse hvad der står er lydisolerende høretelefoner et rigtigt godt køb.