Også unge kan blive ramt af alkoholmisbrug

Også unge kan blive ramt af alkoholmisbrug

Annonce

Alkohol er integreret del af det samfund vi lever i, men den har også en skyggeside. Det er nemlig ikke unormalt at forbruget tager overhånd og bliver til et decideret misbrug. Selvom at den slags problemer kan være svære at snakke om, så findes gratis alkoholbehandling i København såvel som i andre dele af landet. 

Men hvem rammes egentlig af alkoholisme? Og kan unge mennesker også blive misbrugere? 

Alkoholisme kan ramme alle, unge såvel som gamle 

Alkohol er særdeles udbredt blandt unge, og man forbinder det ofte med fest og farver. Men det er et faktum at festen nogle gange kan blive lidt for lange, og at man mister kontrollen over sit alkoholindtag. 

Behandling af alkoholisme er således ikke blot for øldrikkeren på gaden, det er en behandling som mange mennesker kan få brug for uanset alder eller social status. 

Selvom at alkoholisme er et tabu i visse kredse, så bør man ikke forsøge at skjule sit misbrug for omverdenen, da det kan have store konsekvenser. Et misbrug kan i værste fald medføre psykiske og fysiske lidelser, som kan være med til at nedsætte ens livskvalitet. 

Men hvorfor bliver man misbruger? 

Det er svært at sige hvad der præcis udløser alkoholisme, og dette kan variere fra person til person. Men starter man i behandling mod sit misbrug, så vil terapeuter og behandlere ofte forsøge at hjælpe dig med eventuelle personlige problemer du døjer med. 

Det er derfor vigtigt at man som misbruger får hjælp til at finde roden til sine problemer og dermed også årsagen til at alkoholforbruget har taget overhånd. 

Hvilken slags hjælp man får afhænger selvfølgelig af hvor slemt det står til og hvor akut man har brug for hjælpen. Men behandlingen vil ofte starte med en udredende samtale og en forventningsafstemning med en kyndig fagperson.