Odense Lions

2013 blev det år, hvor en dansker og en australier besluttede sig for at starte en australsk fodboldklub i Odense. Klubben fik hurtigt navnet Odense Lions, og klubben har siden opstart fået flere og flere spillere. Der var i begyndelsen ikke nok spillere til at stille hold, som kunne deltage i turneringer, og løsningen blev at spillerne flittigt hjalp de andre hold, i de situationer, hvor de stod og manglede spillere. I dag er der både et herre- såvel som damehold i Odense Lions.

Odense Lions er altså den første australske fodboldklub i Odense. Men hvad er australsk fodbold? Australsk fodbold er en sportsgren, som minder en hel del om rugby. Dog er banen her oval, 135-185 meter lang og 110-155 bred. Der er i det oprindelige spil 18 spillere på hvert hold. I Danmark er det dog gældende, at der er 12 spillere på hvert hold. Boldspillet går lynhurtigt. Den ovale bold spilles fra spiller til spiller ved hjælp af spark, eller de såkaldte ”handballs”, hvor bolden holdes i den ene hånd og bliver slået videre med en knyttet næve. Boldspillet er fysisk krævende, og man må takle personen med bolden. Man må med sin krop beskytte en medspiller, som går efter bolden, og ligeså skulderskubbe modspillere, når man er inden for 5 meter af bolden.
Sporten har elementer fra fodbold, rugby, og diverse specialiteter inden for australsk fodbold. Når man er en god australsk fodboldspiller, er man dygtig til at tackle, gribe og sparke til bolden.
Er du hurtig, fysisk stærk, har ”gode hænder” og evnen til at læse spillet, så er det måske denne sport, du skal prøve kræfter med.