Nyttige browser-udvidelser som enhver studerende burde kende

Nyttige browser-udvidelser som enhver studerende burde kende

Effektiviser studielivet med browser-udvidelser

Som studerende har man mange jern i ilden. Laptoppen eller PC’en er det ypperste værktøj til opgaveskrivning, noteskrivning, søgninger og eksamener. Den er altid i spil, og browseren er i den forbindelse omdrejningspunktet for meget af den pågældende net-aktivitet i forbindelse med studiet.

 

De fleste benytter sig af Google Chrome som foretrukken standardbrowser, men de færreste er klar over, at netop denne browser (og andre) kan optimeres på flere forskellige måder. Udvidelser, der vil kunne lette den studerendes arbejde og studieliv betragteligt. Og ikke nok med det, der findes også udvidelser, som er med til at øge den studerendes cyber-sikkerhed på nettet.

 

Få styr på både stavning og grammatik med Grammarly

En af de vigtigste dyder i forbindelse med studiet er at opretholde et grammatisk korrekt og fejlfrit sprog. Men når opgaver skal skrives hurtigt indenfor stramme deadlines, kan det til tider glippe med både stavning, grammatik og syntaks. Før i tiden måtte man have fysiske ordbøger til hjælps, sidenhen er der kommet software programmer og websites, som kan klare den til tider møgsommelige opgave at rette stavefejl. Men nu er der også en browser-udvidelse.

 

Grammarly kan føjes til din browser som en udvidet hjælp til ikke blot stavekontrol, men tillige til selve den grammatiske opbygning af din tekst. Den auto-korrigerer dermed ikke blot dine stavemæssige fejltrin, men giver dig også løbende forslag til ændringer i din grammatiske brug.

 

Optimér læseoplevelsen med Mercury Reader

Vi kender alle oplevelsen af at blive forstyrret af irriterende reklame-bannere, når vi forsøger at læse en tekst på en hjemmeside. Oftest kan disse bannere være placeret indover selve informationen, hvormed det næsten kan ende i en prøvelse for ens temperament undervejs. Men også her kan browser-udvidelserne komme dig til undsætning.

 

Mercury Reader er et sublimt værktøj, der, ved aktivering, går ind og fjerner al unødig reklame og forstyrrende bannere. På den måde vil man kunne optimere sin læsning og fokusere langt bedre, da der ikke vil forekomme distraherende reklamesøjler og lignende undervejs.

 

Autobloker dig fra for mange distraktioner med Block & Focus

At arbejde online fra sin computer kan til tider kræve en vis grad af selvkontrol. Sociale medier, spil og andre distraherende online elementer er altid kun et klik væk. Derfor kan det til tider være svært at modstå fristelsen til lige at tage sig en selvvalgt pause på Facebook eller Instagram. En ‘lille’ pause, som i sidste ende ender med at sluge op til flere timer af din tid.

 

Med Block & Focus får man en gylden mulighed for at mindske risikoen for fristelser. Denne udvidelse giver dig netop muligheden for at autoblokere dig selv fra visse hjemmesider på nettet, således at de ikke er tilgængelige i den periode, hvor du arbejder.

 

Øg sikkerheden med en VPN udvidelse

At arbejde online fra sin computer, og samtidig benytte selvsamme computer til at surfe og muntre sig på nettet kan have en iboet risikofaktor. Nettet er fuld af små og store faldgruber, hvor du hurtigt kan blive genstand for en uønsket cyberkriminel handling. Men også her, kan en browser-udvidelse komme dig til undsætning.

 

Med en VPN udvidelse bliver din online trafik krypteret, så ingen kan ‘se dig over skulderen’. Du øger dermed din cybersikkerhed betragteligt, men der også andre fordele ved VPN udvidelsen: du vil få muligheden for at kunne besøge tidligere geografisk blokerede hjemmesider og materiale. Det er muligt at få en gratis VPN-prøveperiode, så man kan få syn for sagen.

 

Gem vigtige faneblade med Session Buddy

Større og mindre skriveopgaver kan til tider kræve meget online feltarbejde. Det kan munde ud i, at man på et tidspunkt sidder med op til adskillige åbne faneblade, som man for alt i verden ikke vil miste. Tidligere ville man være nødt til at skulle genfinde de forskellige faneblade i sin browser-historik, men en ny udvidelse klarer nu denne opgave for dig.

 

Session Buddy er en udvidelse, som gemmer hele sessioner af faneblade, således at de ikke går tabt, når du lukker din browser og slukker din computer. Du skal heller ikke til at grave dem frem i et større detektiv-arbejde fra din browser-historik, for Session Buddy har gemt rækken af faneblade. Med et klik genetablerer den alle de gemte faneblade, således at du er klar til at tage tråden op, hvor du slap den sidst.