Nytænkning af netbank udløser tur til USA

Nytænkning af netbank udløser tur til USA

Studerende fra de videregående uddannelser har fundet innovative løsninger på, hvordan man gør det sjovt at spare penge. Undervisningsminister Bertel Haarder overrakte den 20. november præmierne for de tre bedste ideer.

”Gør det sjovt at spare penge” lød udfordringen fra det amerikanske Stanford University, der står bag den verdensomspændende videokonkurrence Global Innovation Tournament (se billedere af vinderne nederst på siden).

For at gøre det sjovt at spare penge skal netbank nytænkes. Blandt andet skal banken sende brugeren sms’er for minde om de drømme og mål, der er sat om rejser, en ny bolig eller andet. Ideen er så god, at holdet bag den har vundet den danske afdeling af konkurrencen.

Det blev offentliggjort den 20. november, da undervisningsminister Bertel Haarder overrakte præmierne til de tre bedste danske videoer. Alle tre går videre i den internationale konkurrence. Overrækkelsen fandt sted på konferencen ”Strategi & Lederskab” i FUHUs konferencecenter i København.

Vinderholdet består af Bjarke Christensen og Christian Claudi fra Københavns Universitet, Anna Stube Holst, Copenhagen Business School, og Martin Lyng-Petersen, IT-Universitetet i København.

Førstepræmien udløste et ophold på Standford University i E-ship Week i februar 2010. Her sættes der fokus på iværksætteri med workshopper og foredrag af entreprenante folk fra nogle af verdens største virksomheder. De to øvrige hold vandt en camcorder – et lille håndholdt kamera.

Studerende fra de videregående uddannelser fik ni dage til at producere en video, der præsenterer deres ideer og løsninger. I Danmark deltog i alt 163 studerende med 51 små film. Alle videoerne er blevet set af et dommerpanel bestående af virksomhedsrådgiver Soulaima Gourani, administrerende direktør Morten Højbjerg og iværksætter Christina Hembo.

De tre dommere har efterfølgende fundet de tre bedste videoer. De to øvrige videoer beskriver, hvordan man får flere til at tage offentlige transportmidler, og hvordan man lærer folk at spare via et online sparespil.

I begrundelsen for valget af vinderen siger dommerne blandt andet, at videoen på en sjov og meget seværdig måde formidler en utrolig god idé til, hvordan man kan videreudvikle netbankkonceptet og gøre det til en mere helstøbt og underholdende oplevelse at tjekke sin konto.

Vinderen af den globale konkurrence findes den 3. december. Præmien er endnu ikke offentliggjort.

Undervisningsministeriet har udviklet konceptet for den danske del af konkurrencen i samarbejde med IDEA House, Selvstændighedsfonden, Aalborg Universitet og Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

Det er første gang, ”Global Innovation Tournament” gennemføres i Danmark.

Kilde: Undervisningsministeriet