Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness er en måde at træne din bevidsthed på og skærpe dine sanser på - resultatet er, at du får mere ro til at klare alle dine opgaver og træffer bedre og mere rationelle beslutninger i hverdagen.

Føler du nogle gange, at studierne kan være stressende?

At der er alt for mange ting at nå og din hverdag er præget af stress?


En måde at få mere overskud i hverdagen og samtidigt nedbringe sit niveau af stress kan være at meditere - simpelthen at få styr på sine tanker og træne din bevidsthed i at være afslappet. Mindfulness er en meditationsform, der kan hjælpe dig med at opnå dette.

Mindfulness er en gammel buddhistisk måde at meditere på og henter sin inspiration fra meditationsformen Vipassana. Vipassana betyder".

Meditationsform


Mindfulness handler om at du og din bevidsthed er tilstede i øjeblikket. Meditationsformen skærper dine tanker, følelser og sanseindtryk - du er derfor langt mere nærværende og oplever virkeligheden "som den er", for at udtrykke det lidt filosofisk.

For at opnå denne skarpe tilstedeværelse i øjeblikket skal træne din opmærksomhed med Mindfulness. Så Mindfulness handler faktisk om kun at have dine essentielle tanker i bevidstheden.

En lille sammenligning:

Forstil dig en have, der ikke er blevet passet igennem lang tid. Her er ukrudt, græsset er ikke blevet slået i lang tid, hækkene er høje og alting ser rodet og overgroet ud. Hvad skal der gøres? Græsset skal slåes, hækkene klippes, ukrudtet fjernes, blomsterne til-klippes osv.

Til sammenligning indeholder din bevidsthed også et væld af tanker, der bruger af din aktive energi og opmærksomhed. Du tænker f. eks på lektier, betale regninger, nå til træning i tide, holde aftalen med læsegruppen, søge det studiejob du ikke fik gjort, gøre klar til festen i weekenden osv.

Alle disse tanker giver en fornemmelse af stress og usammenhæng i din bevidsthed. Du bruger en enorm del af din vågne tid og aktive energi på disse tanker - hvorfor ikke få dem ordnet ligesom haven i eksemplet ovenfor bliver ordnet. Her er Mindfulness en mulig løsning.

Nærvær i øjeblikket


Mindfulness betyder nemlig, at du træner dit nærvær i øjeblikket - ser bort fra alle de ting, tanker, påvirkninger osv. der tager dig bort fra Nu'et. Du lærer gennem Mindfulness at slappe mere af og se tingene i et mere enkelt perspektiv. Et perspektiv, hvor du har nemmere ved at træffe en fornuftig beslutning og ikke bruge unødvendig energi på problemstilligen.

Mindfulness er som meditationsform et spændende bekendtskab og har du fået mod på at høre/lære mere om Mindfulness, så anbefaler vi at du læser mere om Mindfulness hos Oasen. Oasen er et vækststed for personlig udvikling, hvor du også kan høre NLP, coaching og spiritualitet.

Oasen
Dronning Olgasvej 43, baghuset - 2000 Frederiksberg
Telefon: 33 24 00 68