Meyers i Tårnet

Vil du have god, dansk mad og fremragende udsigt på en restaurant med en helt særlig beliggenhed, skal du besøge Meyers i Tårnet på Christiansborg Slotsplads. Her serveres der mad med respekt for den danske madkultur og respekt for fortiden.


Restauranten i tårnet på Christiansborg står majestætisk og troner over København. Tårnet er 106 meter og det højeste tårn i Danmark, da det er 40 cm højere end rådhustårnet. Selve restauranten ligger i ca. 34 meters højde. Derfor er der en fantastisk udsigt over København, der er perfekt til en romantisk middag eller familiemiddag.


Indgangen til tårnet findes i Kongeporten, hvilket ligger i midten af Christiansborg. Indgangen til tårnet er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot der blev bygget i perioden 1907-1928. Det er Thorvaldsens 200 år gamle løver, man kan se på væggene, så det er helt unikke lokaler, du kan få lov til at opleve.


Når du træder ind på tårnet på Christiansborg Slot, lægger du hurtigt mærke til de særlige omgivelser. Hvis du kigger ud, kan du se Christiansborgs ridebaner, og hvis du går op ad trappen, kan du nyde udsigten fra Tårnet.


Men selvom omgivelserne er en stor del af oplevelsen, betyder det ikke, at maden ikke er overvældende god. Køkkenchefen hedder Maria Junker, og det er hende, der er med til at sørge for, at man kan få god frokost og middag. Maden tager udgangspunkt i klassisk danske retter med respekt for fortiden og sans for fremtiden, som de beskriver på deres hjemmeside. Derfor er det alt fra dansk smørrebrød til sønderjysk kagebord på menuen. 


Det fremtidige aspekt kommer fra Meyers, der driver diverse restauranter i København, og nu denne. Det er derfor, du stadig kan se Folketingets gamle buster og statuer, men også se den moderne indretning. Det er derfor, du på menuen både finder dansk husmandskost, men med et snert af fransk gastronomi.


Som smørrebrød kan du få alt fra hyldeblomst-marineret sild til svamp à la creme, som serveres på rugbrød. Er du til den søde tand, kan du nyde et godt ostebord med spændende oste varianter. Når man kommer til aftenmenuen, er det mere over i fransk gastronomi, hvor man kan få alt fra tatar til kalveculotte.


Skal du holde fødselsdag eller reception i de smukkeste omgivelser, kan du booke bord i Tårnet. Der er plads til 104 mennesker, og så kan I få restauranten helt for jer selv. Her er der højt til loftet, men stemningen bliver hurtigt intim og afslappet, når I kun er jer.


Hvis du nogensinde befinder dig på Christiansborg, må du ikke snyde dig for den gastronomiske oplevelse, du får hos Meyers i Tårnet. Ikke nok med, at maden er velsmagende, så får du lov til at spise i perfekte rammer med udsigt over København.