Mejeriteknologi (Dairy Technology)

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Mejeriteknologi (Dairy Technology)
Specialiseringen i Mejeriteknologi er et studie i hvordan mælk som i råvare forarbejdes og produceres - mælk er ingrediens i et utal af produkter i hele verdenen fra ost, kærnemælk, tykmælk til særlige produkter som Cultura, Gaio, isprodukter og lign. Du vil starte uddannelsen med gennemgang af hele produktionsforløbet. Fra mælken malkes fra koen og de produktionsformer, der er fremtrædende her, til de kemiske og mikrobiologiske processer, der anvendes i den yderligere forarbejdelse af mælken inden den når forbrugeren. Det er derfor naturligt at en større del af undervisningen er praktisk virksomhedsbesøg, samt forelæsninger og øvelser i det tilknyttede laboratorium. Der er desuden mulighed for at komme i mejeripraktik i løbet af uddannelsen.