Leaven Vinbar

Hvis smagsløgene skal forkæles med lidt vin, så er Leaven Vinbar på Ny Adelgade 4 stedet at tage hen. Vi har tidligere skrevet om Restaurant Leaven, som ligger ovenpå vinbaren. Men i kælderen gemmer sig en en lille perle, hvor du kan få lækker vin i alle afskygninger.  


Allerede inden man er trådt ind på vinbaren, er det en god idé at gå en tur i kvarteret i Indre By. Her er nemlig et væld af smukke huse, som på mange måder indkapsler den stemning, der er på vinbaren. Ligesom at restauranten er gourmet, så er vinene hos vinbaren også af høj kvalitet, og derfor ligger de også prismæssigt i den højere klasse. 


Når man så er ankommet til Ny Adelgade 4, skal man blot ned ad trappen, før man kan komme ind i den hyggeligste vinstue. Her er en uformel stemning, hvor der både er plads til den helt rutinerede vinkender og til “nybegynderen”. Det er oplagt at besøge baren på en aften med sine venner, fordi der er en rar og imødekommende atmosfære. 


Selvom gourmetrestauranten er indrettet meget nordisk og med simple farver, så er der i vinstuen fyldt med planter og nærmest en mere skæv indretning på den gode måde. Vinbaren vækker associationer til små intime, franske vinstuer, hvor tjeneren nærmest må kravle over bordet for at komme forbi. Der er dog ikke helt så småt på Leaven Vinbar, men den samme intime stemning fastholdes.    


Ejeren af Leaven Vinbar er Lars Rømer, og det er ham og hans kone, der sætter rammerne for vinudvalget. Fordi ægteparret er berejste, så er vinkortet præget af en række internationale vine fra bl..a Chile og New Zealand. Er man mere til en god Bordeaux-vin, er der selvfølgelig også gode vine fra bl.a. Frankrig. 


Ja, vinkortet er nøje udvalgt, fordi Lars Rømer faktisk har studeret vin i mange år, og derfor vil der også være en række af hans yndlingsvin på kortet. Men kortet udskiftes fra tid til anden, så der altid er en masse nye vine at smage på.  


Hvis man bliver lidt sulten undervejs, og det kan man hurtigt blive på en gourmetrestaurant, så byder menukortet også på små snacks til at stille den lille sult. Men selvom det “bare” er snacks, så bliver de stadig lavet fra bunden af friske råvarer ligesom alt deres mad.  


Hvis du ikke er den helt store vinkender og måske er lidt i tvivl om, hvad du kan lide, så ligger deres vine på vin appen Vivino, hvor du kan få hjælp til at finde den helt rigtige vin til dig. Derudover er det bare med at spørge tjenerne, der nok skal hjælpe med at finde lige præcis den vin, du kan lide.  


Så er du ikke ude efter den helt store middagsoplevelse, men klar på nogle timer med vin af høj kvalitet, skal du besøge Leaven Vinbar. De har rigtigt gode anmeldelser på Tripadvisor og kan faktisk bryste sig med at have ligget i top 10 over gourmetrestauranter i København. Som studerende på SU er det ikke hver dag, man kan tage på vinbar, men når man skal flotte sig, er det med at tage et smut forbi vinstuen på Ny Adelgade 4.