Lær nogle citater og ordsprog, så du nemmere kommer gennem eksamensperioden

Lær nogle citater og ordsprog, så du nemmere kommer gennem eksamensperioden

De fleste studerende kan erklære sig enige i, at eksamensperioder sjældent er spækket med fryd og gammen. Der findes heldigvis flere tiltag, der kan lette en kende på din kommende (eller nuværende) eksamensperiode. Det er naturligvis en individuel vurdering, hvilke tiltag, der har en effektiv virkning, hvorfor det handler om at kende til egne præferencer.

For mange er det problematisk at forblive motiveret under en eksamensperiode. Det er særligt aktuelt, hvis emnet er tungt og ligeledes er af begrænset interesse. I denne sammenhæng er det naturligvis yderst differentieret, hvad de unge studerende forsøger at finde motivation i. Et overset tiltag er dog at lære nogle inspirerende citater, ordsprog og digte og bruge disse til motivation.

Motiverende citater findes i massevis

Der findes mange motiverende citater. De fleste af disse kan nemt findes på nettet. Derfor er det naturligvis ideelt at benytte disse citater til, at skabe en større motivation for at bestå din eksamen med bravur. Det er ikke alle, der finder dette motiverende, men faktum er dog, at hovedparten kan finde motivation i et eller flere citater, de kan relatere til. 

Har du i sinde at bruge citater som motivation i eksamensperioden, så er det vigtigt, at du lærer en række citater, du reelt set kan relatere til. Det skal være noget, der giver et skud motivation, når du læser det eller tænker på det. I og med, at det er forskelligt, hvad folk finder motivation i, kan det være svært at komme med forslag til nogle gode citater.

Brug citater i din eksamensopgave

Citater kan ikke blot benyttes som en motivationsfaktor. De kan også bruges direkte i din eksamensopgave. Læser du op til eksamen i matematik eller virksomhedsøkonomi, er det sjældent relevant, men i forbindelse med udarbejdelse af et essay i dansk eller en analyse i engelsk, kan det sagtens være relevant at inddrage citater i din eksamensopgave.

Det er et klart bevis på, at citater på flere måder kan have positiv indvirkning på din eksamen og perioden op til. Derfor er det ikke noget, du bør undervurdere, selvom det kan virke besynderligt, at det skulle være citater, der får dig gennem en hård eksamensperiode. Vælger du at inkludere citater i din opgave, skal det selvfølgelig have relevans for din opgave.

Formår du at inkludere relevante og reflekterende citater i din eksamensopgave, kan det – uden tvivl – have positiv indvirkning på dine resultater og dermed også din endelig karakter.