Lækre tapasopskrifter til den studerende

Lækre tapasopskrifter til den studerende

Tapas er små forskellige retter, man kan lave ud af næsten alt. De skal være nemme at spise, og kunne røre alle smagsløgene. Normalt forbinder nok tapas med noget lidt halvdyrt, ens forældre købte hver aften på ferien i Spanien, men hvis man har modet på, at lave det selv, kan det gøres relativt billigt.

Det er en sjovere og mere spændende måde, at få mad, der er til at betale for. Så læg pastaen og risene på hylden, nu skal vi give dig nogle tips, du kan bruge til at lave dine egne lækre og billige tapas.

Hvilke ingredienser skal man holde øje med?

Nem, hjemmelavet tapas kan laves af nærmest alt, man drømmer om. Det behøver nemlig ikke at have et udelukkende spansk tema. Hvis man er rigtig modig, så kan man eksperimentere med danske eller tyske tapas. Det er op til dig.

Men generelt set, så skal ingredienserne være noget i stil med forskellige former for fisk, kød, ost og grøntsager.

For eksempel kan du lave tapas af lakserilette oven på nogle lækre blinis (små pandekager). Dem kan man hapse i én mundfuld, og det smager himmelsk. Mængden af laks, man skal bruge, er ikke særlig meget, så det er også billigt.

Du kan også lave din egen focaccia med timian og salt. Det er billigt, og kan bruges til meget andet end tapas også.

Hold øje med tilbud i supermarkedet

Hvis du ikke ved, hvilke tapas du skal lave, så kan du tage et smut ned i supermarkedet, og se på, hvad de har af tilbud.

Ofte er der altid et eller andet spændende eller uortodokst, man kan eksperimentere med, for at lave noget lækkert ud fra nemme opskrifter på nettet.

Tilbud man altid skal holde øje med, er sådan noget som rejer, for eksempel. Rejer er normalt relativt dyre, og er derfor svært at presse ind i et begrænset madbudget. Men de kan bruges til meget. Ligesom med laks, kan du lave tapas med dem oven på blinis, og eventuelt tilføje noget krydderurtecreme eller andet lækkert tilbehør.

Eksperimentér og eksperimentér!

Tapas er en alsidig form for madlavning, og der er virkelig ingen grænser for, hvad du kan kreere i dit køkken. Brug alle de ressourcer, der er dig tilgængelige, og så skal du nok kunne finde på noget spændende.

Find lækre opskrifter på nettet, eller lave dine helt egne eksperimenter. Det vigtigste er, du sparer penge, og får god mad samtidigt.