Kvindemuseet's café


I en hyggelig oase midt i Aarhus ligger der en museumscafée med lokaler af en hel speciel stemning.
Husker du turen hjem til mormor og morfar? Kærligheden og hyggen? Den samme følelse kan du opleve på Kvindemuseets Café ved Domkirken.

Caféen emmer af mormorstemning grundet de gamle møbler og ikke mindst den milde duft af hjemmebagt brød. Du er sikret et mættende måltid hos Kvindemuseets Café, som skaber en hyggelig ramme for et cafébesøg. Maden bliver lavet fra bunden, så du er sikret et mættende måltid af høj kvalitet. Eftersom Caféen er tilhørende et dansk museum, er køkkenet selvfølgelig også inspireret af det danske. Som frokost kan du til eksempel få en gammeldags æggemad med rejer, pesto, telish og grønt på et lækkert og friskt hjemmebagt brød. Du kunne også få en god omgang dagens suppe, eller en sund salat serveret med humus, oliven og stenalderbrød. Caféen er økologisk guldmærket, hvilket vil sige, at caféen fik et guldmærke der beviser, at deres mad er 90-100% økologisk.
Alt i alt kommer maden til overkommelige priser, og er alle pengene værd.

Caféens møbler er en integreret del af udstillingen, så mens du alligevel er på besøg caféen, kunne du tage et smut ind og se det lille museum, som sætter fokus på kønskultur og kønsproblematikker, herunder ligestilling, krop og seksualitet. Museet er en af verdens eneste kvindemuseer. Museet har til formål at skabe nysgerrighed, dialog og refleksion om de betydning kønnet har nu, før i tiden og hvilken rolle det får i fremtiden. Museet indgår altså i debatten om kønnenes kulturhistorie i et bredere perspektiv.

Får du brug for en forfriskning før eller efter et besøg på museet, eller er du bare i byen, og har brug for en lille bid mad, så kan du komme og nyde de hjemmelavede retter af årstidens bedste danske råvarer fra de lokale leverandører hos Kvindemuseets café.
Adresse

Domkirkepladsen 5, 8000 Århus C


Kontakt info

Telefon: 25 45 45 17 
E-mail: cafe@kvindemuseet.dk


Åbningstider

Tirsdag: 11.00 - 17.00
Onsdag: 11.00 - 20.00
Torsdag: 11.00 - 17.00
Fredag: 11.00 - 17.00
Lørdag: 11.00 - 17.00
Søndag: 11.00 - 16.00


Website

Kvindemuseet's café's websiteKvindemuseet's café
Kvindemuseet's café
Kvindemuseet's café