Kunsthistorie - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Kunsthistorie

Det 2-årige studie i Kunsthistorie handler om klassisk kunst fra antikken til moderne kunst, der præger vores tid. Du vil blive præsenteret for teorierne bag kunstværkerne og med den viden du har med fra din bacheloruddannelse kan du kritisk forholde dig til karakteristika som design, æstetik, historiske problemstillinger og selve fortolkningen af kunstværkets budskab. Du bliver ikke uddannet til at skabe kunst, kun analysere og fortolke den. Derimod får du et intimt kendskab til de processer som er en uundværlig del af skabelsen af et kunstværk. Undervisningen tager udgangspunkt i teorien fra bacheloruddannelsen, men bliver hurtig mere avanceret og du bliver snart mere end en gæst i kunstens verden. Du udvikler en optik, hvor du kan udtale dig både kritisk og videnskabeligt om alle former for kunstværker og eventuelt forfatte indlæg i videnskabelige tidsskrifter. Efter afleveret speciale kan du med rette føje titlen Cand.Mag til dit visitkort.


Kunst er et spejl af, hvordan mennesket ser sig selv og sin verden, udtrykt igennem f.eks. et maleri, igennem design, skulpturer og videokunst. Men hvad er det, der gør kunst til kunst og hvad er forholdet imellem værk og kunstbegreb, mellem værk og beskuer og imellem kunst og offentlighed? Studiet kunsthistorie er for dig, der søger afklaring på disse spørgsmål og til dig der ønsker at arbejde med kunstens og billedkulturens mange former - lige fra antikken til i dag.

Studiet består af meget læsning og af mange ting, der skal ses. Du vil under studiet tilegne dig en bred viden om perioder og temaer i kunsthistorien. Her bliver du fortrolig med de stilretninger og nationale forskelle, der kendetegner forskellige epoker. På samme tid vil du komme til at arbejde med afgrænsede temastudier, der kan gå på tværs af historiske perioder. Her har du muligheden for at fokusere på, hvad du interesserer dig mest for inden for studiet.

Det centrale på uddannelsen er formidlingen af kunst. I alle fagene på kunsthistorie kommer du til at arbejde analytisk med at beskrive, forstå og formidle billeder, deres betydning og sammenhængen de indgår i. Herved vil du komme til at udvikle dine evner for argumentation og formidling. Du vil opnå en konkret formidlingserfaring ved opbyggelse af et website, være guide på et museum, eller ved at undervise på et gymnasium. Som det er gjort klart er formidling og analyse i højsædet på studiet, og man bliver derfor ikke billedkunstner af at læse kunsthistorie.

Undervisningen på studiet består både af teori og praksis. Herved får du en førstehåndsoplevelse af de kunstneriske processer, der kan bruges i det analytiske arbejde. Dele af undervisningen foregår herved som atelierundervisning på mindre hold, hvor du vil blive undervist af udøvende billedkunstnere og designere. Den teoretiske undervisning er en blanding af forelæsninger og oplæg fra dig og dine medstuderende, samt nogle få øvelsestimer. Alle studerende kommer ydermere af studiemæssige og sociale årsager i en læsegruppe.

Kunsthistorie deler bygning med andre æstetiske fag som litteraturhistorie, musikvidenskab, dramaturg samt æstetik og kultur. Blandt det prægtige studiemiljø hører koncerter, performance og poesioplæsninger til. Skandinaviens førende kunsttidsskrift, Passepartout, hører også til faget. Selvfølgelig bliver der på studiet også arrangeret fester, fredagsbarer og rejser.


Jobmuligheder

Underviser på gymnasier o.l., job på kunstmuseer, kulturinstitutioner, gallerier og udstillingshaller. Job inden for medier, reklamer, design og oplevelsescentre.



Relaterede studenterjobs

Hvis du kan få et job i en kunstforretning, et galleri eller på et museum vil det være helt perfekt. Evt. også hos Lauritz.com