Kosmetolog

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Kolding Ingen SU eller løn Erhvervsuddannelser 18 måneder Folkeskole Skønhedshuset Vejle
By Kolding
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 18 måneder
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Skønhedshuset Vejle
Kosmetolog

Som kosmetolog får du en uddannelse og nogle redskaber til at kunne hjælpe kunder der har hudproblemer med at få en bedre hverdag. Samtidig lærer du også hvordan du giver den bedste rådgivning om make-up og hudpleje.

Mange produkter indeholder stoffer som kan være allergifremkaldende, derfor er det vigtigt at få en god vejledning i hvilke produkter der er bedst til huden. Denne rådgivning står en kosmetolog også for.

Skønhedshuset tilbyder dig en grundig undervisning i de teoretiske fag så som dermatologi, anatomi og mikrobiologi. Det er den teoretiske undervisning der er grundstenen i hvor god en kosmetolog kan blive. Derfor er der heller ingen fjernundervisning eller e-learning på uddannelsen, da du skal kunne få den bedste sparring både når det gælder teori og praksis. Det er en meget hands on uddannelse, hvor du først lærer det teoretiske og derefter udfører det i praksis. Du behøver ikke at tænke på at finde en praktikplads, da praktikken foregår på skolen.

Når du har et grundlæggende kendskab til det teoretiske er det ved gentagelser og øvelse at du bliver uddannet som den bedste kosmetolog. Skolen har mange klienter som du kan øve dig på dagligt. Samtidig står du heller ikke alene med det, da skolens faglærere altid vil kunne hjælpe dig med den rette vejledning.

Skolen har desuden nogle hyggelige faciliteter, der gør at det ikke føles som en skole, men giver en behagelig stemning både for dig som elev, men også for kunderne. På den måde er det ligesom at være ude i det virkelig liv på din egen klinik.

Netop i forhold til at have sin egen klinik lærer du også på uddannelsen hvordan du markedsfører dig og holder et regnskab, så du kan starte op efter endt uddannelse.

Uddannelsen fungerer som en helstøbt løsning til dig der vil være selvstændig og har en drøm om at arbejde med skønhed og hudpleje. Med alle de værktøjer du får bliver du uddannet med de bedste forudsætninger til at være en af de dygtigste kosmetologer og erhvervsdrivende.

Du kan sammensætte din uddannelse næsten som du har lyst og du kan også have et job ved siden af samtidig med. En tredjedel af uddannelsesforløbet består af det teoretiske, som foregår i teorilokalet og som indeholder følgende emner:

 • Undervisning i hudens opbygning og struktur, samt menneskets anatomi og fysiologi.
 • Muskel- og knoglelære, organer, blod og celler
 • Sygdomslære, herunder dermatologi, ernæring og vitamin- og minerallære
 • Undervisning i motorik og bevægelse
 • Mikrobiologi og hygiejne
 • Undervisning i de forskellige produkter
 • Salgspsykologi og hvordan kunderne tænker
 • Drift af egen klinik
 • Salg og service samt undervisning i apparaterne

Den praktiske del foregår i skolens klinik og omhandler bl.a. følgende emner:

 • Pleje af hud- og ansigt
 • Analyser af huden samt ansigtsbehandlinger
 • Lære at håndtere Pristine Microdermabrasion apparatet samt Oxygen apparatet
 • Behandling af vipper og bryn og makeup
 • Manicure, Shellac, Pedicure
 • Massageteknik, hotstone massage og wellness massage
 • Voksbehandlinger

Med al den praktiske undervisning får du en masse erfaring og rutine, som gør dig sikker og gør dine kommende kunder trygge. Du vil løbende blive evalueret under uddannelse med henblik på at forbedre dine evner og give dig de bedste værktøjer, samt skabe en succesoplevelse for både dig og kunderne.

Hvis du ønsker at blive optaget på Skønhedshusets uddannelse skal du være minimum 18 år.

Du skal have bestået folkeskolens 9. klasses afgangseksamen og have gode danskkundskaber da du skal tale meget med dine kunder. Desuden skal du være stabil, moden og troværdig så du udstråler en tillid og tryghed som dine kunder vil ønske at komme tilbage til.

Derudover er det vigtigt at du er velsoigneret med kortklippede, rene negle. Håret skal være sat op hvis det er langt. Service er et kodeord i branchen og du vil kunne forvente at møde tilsvarende forventninger som selvstændig eller som ansat i erhvervslivet.

Inden du kan starte på skolen skal du til en informationssamtale, hvor skolen bliver præsenteret og du kan stille alle de spørgsmål du har. Tag derfor roligt kontakt til Skønhedshuset for mere information her nedenfor.

Få mere information

Indtast dit navn samt e-mail eller telefonnummer, så kontakter Skønhedshuset Vejle dig med mere information om hvordan du bliver Kosmetolog