Kortfilm fra SDU vinder tysk pris

Kortfilm fra SDU vinder tysk pris

Studerende fra medievidenskab står bag årets bedste danske kortfilm

Foran 25 forskellige bidrag tog studerende fra medievidenskab på Syddansk Universitet prisen for årets bedste danske kortfilm ved filmfestivalen ’Flensburger Kurzfilmtage’.

De studerende deltog med filmen ’5122’ i kategorien ’bedste danske kortfilm’, en kategori hvor både filmproducenter og uddannelsesinstitutioner deltager. Med den ærefulde titel følger også en præmie på 1000 euro.

- Lige nu er det lidt surrealistisk, at vi har vundet, men det er dejligt skulderklap, som overbeviser mig om, at det er filmproduktion, jeg skal bruge mit liv på, siger Mie S. Jakobsen, der har skrevet manuskriptet til filmen og instrueret den.

I første omgang var filmen slet ikke udtaget til at komme med, men et afbud gjorde, at der alligevel blev plads. Og blandt festivalens publikum var der altså ingen tvivl om, at de studerende havde ramt noget helt rigtigt.

Kærlighed i en boks

Filmens tema er den ensomhed som internettet også påfører mennesker. Helt konkret handler den om en mand, der arbejder i opbevaringsvirksomheden ’Boxit’, hvor han en dag hører en lyd fra en af boksene. Låst inde er en kvinde, og da nøglen er forsvundet, begynder manden at tale med hende, og de udvikler et venskab. Manden nyder, at han selv kan styre, hvad kvinden skal vide om ham, og han har derfor slet ikke lyst til at låse døren op, da nøglen en dag dukker op.

En række andre film blev også hædret på den fire dage lange filmfestival, blandt andet blev årets dokumentarfilm og årets bedste spillefilm kåret. Cirka 1500 festivalgæster så de omkring 70 film, som kortfilmdagene bød på. Festivalen finder sted hvert år i november og har eksisteret siden 2000

Kilde: SDU