København mangler bartendere - øv dig derhjemme

Bartender job?

København har oven på corona-pandemien stor mangel på bartender, faktisk så meget at flere barer tager helt uøvede bartendere ind, og lærer dem op inden de slippes løs bag disken. Da mange unge gerne vil være i byen og mødes med vennerne, er et bartender job egentlig oplagt for alle som har lyst til shake drinks og cocktails natten lang. Men det er naturligvis ikke alle som er frisk på den udfordring eller som gerne vil øve sig lidt inden man kontakter en bar der mangler hænder bag skranken.

Øv dig i at mixe drinks derhjemme

Så kunne en ide være at undersøge det lidt selv i privaten, f.eks. anskaffe sig noget professionelt barudstyr og mixe et par drinks derhjemme inden byturen. Det anbefales at købe en Boston Shaker, der består af to dele metal eller glas og metal. Det er den type shakere de fleste bartendere bruger, da den er hurtig og nem at bruge - når først man lige har lidt erfaring med den. Til en boston shaker skal der bruges en stainer, som holder is, frugt og diverse andre uønskede ting tilbage i shakeren når du hælder drinken over i serveringsglasset. Af andet essentielt barudstyr kan det anbefales at købe nogle free pours (skænkepropper). Køb dem som betegnes som langsomme og af metal, da det ligeledes at det man bruger professionelt. Det frie flow af spiritus sikre en hurtigt arbejdsgang, og en trænet bartender kan ramme den rigtige mængde ved blot at tælle sekunder, og undgår derfor at bruge en jigger til det formål. Men man undgår sjældent at undvære en jigger, så et godt råd ville være at købe et par forskellige, så man kan øve sig i at hælde den ønskede mængde op. 

Vil man være mere sikker på at få et job i branchen, så findes der også forskellige udbyder af cocktailkursus som man kan tage på. Så får man masser af god træning og typisk også et netværk, som gør det noget nemmere at finde sig et job i en bar.