Karneval i Aalborg

Karneval i Aalborg

Så er tiden kommet til Karneval i Ålborg, der foregår henholdsvis den 24., 28., og den 29. maj. Karneval i Aalborg er Nordeuropas største folkelige karneval, med over 30.000 aktive deltagere, der hvert år finder sted i Aalborg.

Festen er delt op i tre dele, den 24. er der således karneval for børn, hvor børn og forældre deltager i en stor parade.

Den 28. maj er der ”Battle of Carnival Bands” som er en stor international karnevalskonkurrence, hvor inviterede grupper dyster om at blive kåret som årets karnevalsgruppe. Paraden der går gennem byen og det efterfølgende sceneshow, er en fantastisk mulighed for at opleve alverdens karnevalskulturer for fuld udblæsning. Konkurrencen starter sin parade fra Østergade/Ved stranden kl. 18, og ca. en time senere går den første gruppe på scenen, med deres show.

Endelig vil der den 29. være nok det største af arrangementerne, nemlig Karnevalet hvor alle kan deltage. Under mottoet ”Gaden er scenen- du er gøgleren” er scenen sat til den helt store fest hvor alle er velkommen til at deltage. Karnevalet er her delt i to arrangementer, først en gigantisk parade, hvor mindre grupper starter rundt om i byen som endelig vil mødes i Kildeparken, hvor der her vil være en kæmpe karnevalsfest, hvor omkring 25.000 mennesker hvert år fester igennem.

Find meget mere information om festlighederne på arrangementets hjemmeside.