Kaffe: Pulver eller kapsler?

Kaffe: Pulver eller kapsler?

Det er sjældent, man hører en studerende sige: ”Nej tak, jeg drikker ikke kaffe.” For hos mange studerende er kaffe den primære gud, som de sværger til hver morgen. Kaffe er som regel den vigtigste skytsengel på deres vej og den eneste ting, der kan få dem igennem lange dage på studiet. Specielt i eksamensperioder er kaffe en eftertragtet vare i kantinen, når lange dage på læsesalen skal klares. Og det er altså sjældent, at det er en kop varm te, der holder dig kørende hele natten, når du skal nå en deadline. Derfor er kaffe elsket af utallige mennesker verden over, og diskussionen om kaffetyper og –præferencer fortsætter i det uendelige: Pulver- eller kapselkaffe?

Kaffe i alverdens varianter

I mange studerendes hjem kan man finde tegn på, at økonomien og tiden er knap. Derfor er mange studerende faldet i fælden med instant kaffe. Instant kaffe er den nemme og billige løsning. Alt du skal bruge er en kop, en skefuld instant kaffe og noget kogende vand, og vupti, efter to minutter står du med en kop kaffe i hånden. Det er dog ikke alle, der er lige glade for instant kaffe. Nogle mener, at instant kaffen er for tynd, mens andre ikke kan finde den autentiske kaffesmag i produktet.

Derfor ønsker flere og flere studerende sig kaffemaskiner i forskellige slags, når julen eller fødselsdagen nærmer sig. I dag er der mange alternativer til instant kaffe, og især salget af kaffemaskiner, der bruger kapsler, stormer frem. En ganske almindelig kaffemaskine bruger kaffepulver, altså formalede kaffebønner, og tilsætter kogende vand, og dermed har du en helt almindelig sort kop kaffe. Men de nye kaffemaskiner minder om dem, man ser på caféer, hvor man kan vælge blandt alverdens kaffetyper. Og netop dette valg har du med en sådan kaffemaskine, hvor du blandt andet kan vælge mellem café latte, cappuccino, espresso og moccachino. Alt du behøver at gøre er at tilføre en kapsel til kaffemaskinen, og straks derefter står en velduftende kop kaffe klar til dig. Du kan få kapslerne i adskillige smage og typer, så du selv bestemmer, hvilken der er din favorit. Køb dem her.

Bagsiden af kaffemedaljen

Selvom kaffe er mange studerendes gode ven, er der også ulemper ved at have kaffen som sin evige sidekammerat. Dine tænder kan nemlig tage skade af et for stort indtag af kaffe, og det kan give misfarvede tænder og dårlig ånde. Så du kan sikkert nikke genkendende til at sidde i dilemmaet, om du skal drikke kaffe og nå dine deadlines, eller om du skal skrue ned for kaffeforbruget og beholde colgate-smilet. Men bare rolig, der er en mellemvej. Drikker du meget kaffe, er det nemlig en god ide at besøge tandlægen ofte, så du kan få hyppige tandrensninger og dermed får frisket munden op. Selvom SU’en ikke altid holder hele måneden, og mange studerende derfor skipper de regelmæssige tandlægebesøg, er det vigtigt at huske på, at tænderne skal plejes og passes på, for de skal nemlig holde hele livet igennem. Bestil din næste tandlægetid på www.tandbro.dk og spar penge i det lange løb.