JED Thai

God, autentisk thailandsk mad og en hyggelig, jordnær stemning er, hvad du kan forvente at få på JED Thai på Ryesgade 7. Køkkenchefen på JED Thai kommer fra Østthailand, hvor mange af restaurantens retter stammer fra, så du kan regne med, at du får den ægte vare.


Hos JED Thai vil man genskabe den samme afslappede attitude til tingene, som mange af thailænderne har. Her går det i lige præcis dit tempo, og det er meningen, at man virkelig skal sidde ned og nyde maden. Restauranten er indrettet med fokus på hygge, hvor der er en blanding af skandinavisk interiør og thailandsk nips. Der er ikke plads til det helt store middagsselskab, men det gør, at man får associationer til det thailandsk streetfood køkken, hvor der kun er få borde og stole.


Restauranten åbnede i marts 2020, hvilket vil sige, lige da hele landet kom under lockdown. På trods af den uheldige start, fik JED Thai alligevel medvind på grund af den velsmagende mad og gode service.


Den thailandske køkkenchef har været kok på restauranten 20a i 5 år, hvor hun nu får lov til at lave mad fra hendes hjemland. Det er også folkene fra 20a, som nu står bag JED Thai. Derfor havde de gode odds for at skabe rammerne for en succesfuld restaurant.


Den genkendelige duft af sødt, surt, stærkt og saltet breder sig hurtigt i restauranten, når først køkkenchefen er i gang, og når de sultne københavnere strømmer til. Østthailands køkken byder på fisk, skaldyr og tropiske frugter, og det er også den kombination, man kommer til at kunne bestille på JED Thai. Alligevel er restauranten også inspireret af omkringliggende lande som Vietnam og Cambodia, så det ikke kun er thailandsk mad, man kan få.  


Deres JED Menu er 4 retter, der skifter hver sæson. Det er desuden til en rigtig god pris ift. al den mad, man får. Udover deres menu har de a la carte, som byder på lækre retter.


Det er f.eks. den klassiske pad thai, som alle, der har været i Thailand, nok kender. Det er nudelretten med tigerrejer og grøntsager, der kan få enhver dansker til at drømme sig væk til sol sandstrande.


De bruger friske råvarer, som man gør i Thailand. Det gør de f.eks. til deres papayasalat. Det kan være du tidligere har hørt om den, hvis du har rejst rundt i Thailand, men har været for bange til at prøve kræfter med den stærke ret.


Den ikoniske ret bliver serveret på diverse gadekøkkener, og thailændere er vilde med det. Det er umoden papaya, hakket i tynde strimler, som serveres med bønner, tomater og naturligvis, chili. Det er ikke en ret for sarte sjæle, men hvis du er glad for stærk mad, skal du helt sikkert prøve papayasalat.


JED Thai er restauranten, du skal tage hen, hvis du vil nyde autentisk asiatisk mad. Du får god betjening, og priserne er rigtig fine for en SU-studerende. Så hvad venter du på?