Invester SU-lånet i et håndværkerprojekt

Invester SU-lånet i et håndværkerprojekt

Har du en lille ejendomsinvestor i maven?

Det er svært at forene med SU-livet, men det kan lade sig gøre.

Især, hvis du også har mod på at tage arbejdshandskerne på og gå i gang med en istandsættelse eller måske endda en faktisk renovering af en bolig.

Gode renter og forhold

De fleste forbinder ejendomsinvestering med store summer. Hvis du skal købe en stor fabriksbygning kræver det da også et vist indskud. Men med en finansiering på bank på bare omkring 60-70 % er det muligt med ca. 100.000 kroner også at blive indehaver af fast ejendom ikke langt fra de store byer.

Især, hvis du er villig til at købe en lejlighed eller et hus, der trænger til det, ejendomsmæglerne kalder ”en kærlig hånd”.

Du skal ikke droppe ud af studiet for at istandsætte lejligheder, men du har mulighed for at bruge dine weekender og enkelte dage fornuftigt ved at istandsætte.

Selv hvis det tager et par måneder at sætte ejendommen i ordentlig stand kan det give god mening, hvis du kan sælge for eksempelvis hundrede eller to hundrede tusinde kroner over hvad du købte for.

Med et SU-lån på 3.000 kroner om måneden tager det dig blot 3 år at samle knap 100.000 kroner sammen du kan bruge til ejendomsinvestering til renter meget bedre, end du nogensinde får i banken. Når du er færdig på studiet betaler du således kun 1 % i rente på dit SU-lån lige nu – det er mindre end den danske inflation i gennemsnit!

Det kan du gøre med dit køb

Du behøver ikke at rive alle vægge ned og starte forfra, hvis du køber en lejlighed eller et lille hus og ønsker at renovere for at sælge dyrere.

Du kan også:

Jo mere der skal laves på den enkelte bolig, des længere tid og des flere midler kræver det – men des højere en salgssum får du også, når du sælger i den anden ende.

Slå dig sammen med forældre

At købe og istandsætte en bolig kræver både kapital og tid. Det er derfor et projekt, du kan overveje at gå sammen med eksempelvis forældre eller fagudlærte venner om.

I kan bruge hinandens stærke sider – nogle kommer med kapital, andre kommer med håndværkets evner, andre igen med tiden til at tage ned og male et helt hus.

Du kan læse mere om ejendomsinvestering og dine muligheder i bogen 15PCT.

Alternativ: Aktier

Som alternativ – hvis du ikke ønsker at rende ned i tide og utide for at male og slibe – har du mulighed for at investere dit SU-lån i aktier.

Udregningen giver mening.

For dit SU-lån betaler du 4 % mens du studerer og 1 % efter du er færdig med at studere.

Aktiemarkederne stiger i gennemsnit 5-6 % hvert eneste år.

Hvis du har mulighed for at tage et par dårlige år uden at trække dine penge ud af aktiemarkedet kan du efterfølgende glæde dig over den store stigning i værdien. Historien viser, at aktier altid stiger med tiden og det gælder derfor bare om at være med i tilpas lang tid.

I reelt afkast får du sandsynligvis mere på kortere tid med ejendomsinvestering, men det kræver også mere af din tid at gennemføre dine investeringer.

Med aktier kan du i højere grad læne dig tilbage i stolen og vente på at aktierne er steget tilpas meget til, du kan trække dem ud og nyde et pænt afkast af midlerne.