Ingen studiebolig tæt på studiet?

Ingen studiebolig tæt på studiet?

Som rigtigt mange studerende har erfaret, kan det være ualmindeligt svært at få et kollegieværelse eller en studiebolig tæt på deres uddannelsessted. Her ser vi på, hvad du kan gøre, hvis du er blevet optaget på din drømmeuddannelse men ikke kan finde en bolig tæt på dit studie.

I nogle familier vælger man at foretage et såkaldt forældrekøb, hvor forældrene køber en lejlighed, som deres barn så lejer, evt. sammen med en bofælle og på den måde får en endnu billigere husleje. Det er dog ikke alle, der er så heldige, og så er gode råd dyre.

Søg længere væk

Alle vil gerne bo tæt på deres job eller uddannelsessted, så transporttiden bliver så kort som muligt, og det er da også det mest optimale. Hvis du ikke kan finde en bolig tæt på, kan du dog blive nødt til at søge længere væk, men det behøver ikke være en dårlig ting, for her kan du tænke kreativt og anskaffe dig en elcykel. På den kommer du hurtigt frem til dit uddannelsessted, og du har pludselig langt flere muligheder, når det gælder et sted at bo. I princippet kan du leje et værelse på en gård lidt ude på landet, for med din lynhurtige elcykel København er det nemt at komme frem til studiet.

God motion med hjælp

Der findes mange modeller af elcykler, og du kan bl.a. vælge en gazelle elcykel. Med den kommer du hurtigt frem, og selvom cyklen hjælper dig rigtigt meget og det er lettere at træde cyklen, får du stadig god motion. Lige netop motion er noget, en del studerende undlader at prioritere til fordel for lektielæsning og fest med studiekammeraterne, men det er nu vigtigt at holde sig i form. Et godt helbred som gammel grundlægges i ungdommen, og det kan betale sig at prioritere sin sundhed, både når det gælder motion, men også når det kommer til kost og rygning.

Gør det svært for tyven at stjæle

En elcykel er ikke billig, og i og med at der er tale om en stor investering som du måske har sparet op til gennem længere tid, er det naturligvis i din interesse at passe godt på den. Anskaf dig derfor en god solid lås, gerne en kædelås. Man kan nok aldrig helt forhindre tyve i at stjæle cykler, da de professionelle af dem har det værktøj, der skal til, uanset hvor god en lås, du har. Man kan dog gøre det besværligt for dem, så de måske undlader at tage den og i stedet vælger en anden, der er lettere at gå til. Når du har mulighed for det, så parker gerne cyklen et sted, hvor ikke alle har adgang, og undgå så vidt muligt at sætte den ude på gaden.