Industri og Produktion, Civilingeniør med speciale i Flowsystemer samt strømnings og forbrændingstek

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Industri og Produktion, Civilingeniør med speciale i Flowsystemer samt strømnings og forbrændingstek
Som civilingeniør i Industri og Produktion kommer du til at beskæftige dig med udvikling og produktion af nogle af fremtidens forbrugsprodukter. Det er især produkter og komponenter til industrisektoren du kommer til at udvikle. De 2 første semester af uddannelsen kaldes et basisår. Undervisningen er primært baseret på matematik, og her skal du sammen med din gruppe udarbejde et større projekt. På de følgende semestre vil du stifte bekendtskab med spændende områder som Produktdesign, Procesdesign og Produktionssystemdesign.

Produktdesign: Her lærer du fra bunden af at konstruere et produkt. Det kan være en maskine til brug i produktionen på en fabrik eller virksomhed. Du arbejde helt ned til den mindste detalje f.eks lejer, tandhjul, bolteforbindelser, svejsninger og lig.

Procesdesign: I dette fag lærer du at analysere et allerede udviklet mekanisk produkt med henblik på at optimere de processer der anvendes, samt at forbedre de materialer der er brugt til produktet.

Produktionssystemdesign: Her kan du vælge mellem Produktionssystemdesign med fokus på produkttilpasning eller produktionssystemdesign med fokus på produktionsstyring. Fælles for de 2 fag er, at du sammen med din gruppe skal udarbejde en forretningsmodel for dit projekt. Fokus skal så være på produkttilpasning eller produktionsstyring. Produkttilpasning kan handle om redesign af produkter eller optimering af deres struktur og lign. Produktionsstyring kan ske gennem en analyse af en virksomheds produktionsanlæg og derigennem foreslag til forbedringer og optimeringer i produktionen.

Bacheloruddannelsen afsluttes med et bachelorprojekt et af følgende områder:

* Elektromekanisk System Design
* Design af Mekaniske Systemer
* Virksomhedsteknologi
* Virksomhedssystemer