IT-producenter falbyder bærbare til studerende

IT-producenter falbyder bærbare til studerende

I disse dage starter skolerne, gymnasierne og universiteterne op igen, og mange nye studerende begynder på deres nye uddannelse.

I den forbindelse er IT-producenter landet over klar til at spinde guld på de nye studerende, der står og mangler en bærbar computer.

Så hvis du spotter flere tilbud på bærbare end sædvanligt, så er det ikke et tilfælde. Op til studiestart og de følgende måneder, er guld værd for IT-producenter. Det er nemlig tid for studerende til at investere i nyt IT-udstyr, især bærbare computere.

Mogens Balle, markedschef i HP-Compaq Danmark, udtaler:

"Vi har introduceret en masse nye produkter, der har været til salg her i starten af august. Det er en af vores største perioder med salg til private på højde med julesalget."

Den danske producent af bærbare computere Zepto understreger også at studiestart er en vigtigt periode. Zepto fokuserer ikke så meget på salg-tilbud og billige bærbare, men mere på design og kvalitet.

Morten Kjærsgaard, underdirektør i Zepto, udtaler:

"Vi fokuserer ikke så meget på prisen, som nogle af vores konkurrenter. Vi er gået op i designklassen, hvor vi oplever rigtig stor efterspørgsel. De bærbare koster godt nok lidt mere, men folk er villige til at betale det."

Hvis de studerende vil have en Zepto-maskine til færre penge, har de mulighed for at besøge en Sonofon-butik, som i øjeblikket kører en kampagne i samarbejde med Zepto. Så er prisen nede på omkring 3.000 kroner.

Hos de landsdækkende TDC-butikker har de også blikket rettet mod de kommende uger.

"Vores sidste nye tilbudskatalog, der gælder per 1. september har en studiecomputer på forsiden og der er ingen tvivl om, at det er et klart fokusområde," siger pressetalsmand fra TDC-butikkerne, Rasmus Windfeld.

Kilde: Computerworld