Husk at få det tiltrængte afbræk

Husk at få det tiltrængte afbræk

Af og til har vi alle brug for et afbræk fra skolebænken. Vi sidder med næsen i bøgerne et helt semester, og hver gang et semester afsluttes, tager vi lige en god omgang eksaminer, der typisk går hånd i hånd med frustration, angst og hovedpine.

Hvad gør man?

Verden kan virke uoverskuelig. Vores uddannelser skal vi se som et fuldtidsarbejde, og vi skal selv sørge for at købe ind, vaske tøj, lave mad og gøre rent. For realiteten, for mange af os, er, at der ikke er nogen kære mor lige om hjørnet. Mange af os har et studiejob, så vi kan tjene lidt ved siden af. Nogle af os er frivillige, og/eller har kæreste, mens vi også gerne vil kunne finde tid til venner og familie, og evt. en sport eller hobby. Det virker som om, at der ikke er timer nok i døgnet. Og det er der ofte heller ikke, for vi bruger alligevel en god slat tid på at få vores skønhedssøvn. Der er altså meget at gøre som studerende. Så når vi runder et semester af, så er det dér, vi virkelig skal have lov til at få lidt pusterum. Vi skal give os selv lov til det. Vi kan ofte føle os angstprovokerede ved tanken om at bruge penge, men af og til må vi også fortælle os selv, at det er okay, for det er netop dét, de fleste af os forsøger at spare penge op til.

Uanset om det er i løbet af efterårsferien, vinterferien eller sommerferien, så forkæl dig selv, og få det afbræk, som du så stærkt trænger til. Ellers ender du med at køre sur i det, og gør bare dig selv skoletræt, hvilket vil blive en ny frustration og ærgrelse senere hen.

Start din ferie godt

Når nu din næste ferie begynder, sørg for at have afsat penge til enten en god massage, så du kan bestille en afrejse eller tage på storbyferie. Sig til dig selv, at du har fortjent det. Dermed ikke sagt, at du behøver at vælge den dyreste rejse, for du er trods alt studerende, og der er alverdens gode billige rejsemuligheder og destinationer. ”At rejse er at leve” som H.C. Andersen engang skrev, og du vil opleve, at gode oplevelser vil gøre dig mere frisk til skolestart. Føler du, at du er helt ude at træde vande, og du simpelhent ikke har råd til dyrere fornøjelser, gælder det om, at få slappet så meget af så muligt. Se dine venner og veninder, og nyd godt af lidt selskab. Godt selskab giver også livsglæde og energi. Lidt godt at drikke, og noget god mad behøver heller ikke koste det helt store.

Det gælder bare om at tænke lidt kreativt. Selv den mest simple picnic kan blive sommerens højdepunkt.