Husk at ansøge om dit ESTA når du skal på studietur

Husk at ansøge om dit ESTA når du skal på studietur

Skal du afsted på studietur og skal turen gå til USA, så er der ting du bør være opmærksom på før at du skal rejse og helst nogle ting som du bør være i god tid med. Du får her en lille liste over de ting der er gode at få styr på så hurtigt det er muligt, når du skal rejse til USA.

Danmark er visumfrit og du skal blot have et ESTA når du rejser til USA

Når man rejser til USA, så skal man have en rejsetilladelse for at få lov til at rejse ind i USA og opholde sig der. Mange tror at fordi Danmark er et af de lande der er visumfrie i forhold til USA, så er der intet man skal bekymre sig om andet end at spare en hulens masse penge sammen, men det er desværre ikke bare så let igen.

Det behøver ikke at være svært at rejse til USA, men det er blot vigtigt at vide at der er et krav til at du har en rejsetilladelse hertil, som kaldes for et ESTA. Dit ESTA er en elektronisk rejsetilladelse og det vil sige at du kan skaffe den elektronisk og du vil modtage den elektronisk.

Få styr på dit pas i god tid

Det første du bør gøre, når du får at vide at studieturen går til USA er, at du bør tjekke dit pas. Du skal se om dit pas er gyldigt for hele den periode hvor du skal afsted med dine studiekammerater. Hvis dit pas ikke er gyldigt for hele perioden, så skal du afsted på borgerservice for at forny dit pas før at du gør noget andet.

Det kan tage dage at forny et pas, men der kan også være tidspunkter hvor man oplever at må vente i uger før at man har det nye pas ved hånden. I højsæsonerne for at rejse, vil der typisk være en længere behandlingstid på hele processen bag at forny et pas og det er derfor vigtigt at du sørger for at være i så god tid som muligt, så du er sikker på at få dit pas før du skal rejse.

Noget andet der gør at det er vigtigt at du får fornyet dit pas hurtigst hvis det er nødvendigt er, at du skal bruge dit pasnummer i forhold til at registrere din elektroniske rejsetilladelse ESTA. Hvis du ansøger om dit ESTA på dit gamle pas, vil dit pasnummer ikke stemme overens med det pasnummer der er registreret ESTA på og du vil have smidt pengene ud ad vinduet i stedet.

Ansøg om dit ESTA med et gyldigt pas

Når du har dit pas og du er klar til at ansøge om et ESTA, så skal du online udfylde oplysninger som du skal svare på i din ansøgning. Du bliver bl.a. også bedt om at indtaste din e-mailadresse og her er det særlig vigtigt at du ikke registrere en forkert e-mail, for det er her du vil modtage en kvittering for dit ESTA.

Dit ESTA bliver registreret på dit elektroniske pas og det er derfor ikke nødvendigt at udskrive den mail du modtager efter din ansøgning. Selve behandlingstiden på din ansøgning kan tage op til 48 timer, så sørg for at du ikke først får ansøgt på vej til lufthavnen, selv om at de fleste personer oplever at det ikke tager mere end en times tid at modtage.

Hæv valuta hjemmefra

Når du har styr på pas og ESTA, så er det en god idé at se på lommepengene til turen. Det er nemlig ikke alle korttyper du kan bruge i udlandet som f.eks. de fleste debetkort. Mange har debetkort herhjemme uden at skænke det en tanke, at det ikke nødvendigvis vil fungere i udlandet.

Skulle du have et debetkort, så er det en god idé at undersøge dine muligheder for et andet kort der kan fungere i USA. Hvis ikke der mulighed for andre korttyper, så kan det være løsningen at du sørger for at hæve valuta til turen.

Det er faktisk ikke nogen dårlig idé at have amerikanske dollars på lommen hjemmefra, da det kan være meget lettere at styre hvor mange penge man bruger på denne måde. Har du i forvejen et stramt budget på SU, er dette altså en rigtig fin måde at kunne styre at der ikke kommer noget overtræk på kontoen.