Helsinkis drømmehold

Helsinkis drømmehold

Årets sommerudstilling Touching Dreams – Helsinkiskolen på Det Nationale Fotomuseum, Det Kongelige Bibliotek forfører sanserne med foto- og videoværker skabt af den seneste generation af Helsinkis unge kunstnere.

Susanna Majuri arbejder under havets overflade, hvor lyset brydes, farver reflekteres og drømmebilleder skabes. Anni Leppälä viser os en mystisk og foruroligende verden, hvor grænsen imellem virkelighed og fantasi, fortid og nutid udviskes. I Hannu Karjalainens foto- og videoværker opløses motiverne, idet de overhældes med maling i en stærk visuel gestus.

Fotografuddannelsen på Aalto Universitetets School of Art and Design i Helsinki har i en årrække udmærket sig med nyskabende fotografisk kunst. Der er imidlertid ikke tale om en kunstnerisk skole i traditionel forstand, der er snarere tale om en fælles tilgang som er kendetegnet ved gennemført professionalisme fra idé til færdigt kunstværk og en skarp æstetisk sans. Fælles for kunstnerne er, at de alle bruger fotografiet som intellektuelt redskab til at skabe originale værker.

Udstillingen er produceret af Det Nationale Fotomuseum i nært samarbejde med Timothy Persons og de deltagende kunstnere. Udstillingen er produceret m. støtte fra Finlands-Instituttet.

Udstillingen er åben på den Sorte Diamant fra 13. maj 2011 - 27. august 2011.
Entré: 40 kr. / stud. 25 kr.


Læs mere om og find adressen til Den Sorte Diamant her