Har du eller kender du en med et alkoholproblem

Har du eller kender du en med et alkoholproblem

Alkoholmisbrug er den største dræber i Vesten målt på antallet af dødsfald nominelt, men alligevel er det at have et alkoholproblem både omgivet af tabu og nedtoning på samme tid. Tabu i den forstand at det er pinligt at tale om en forælder med et alkoholmisbrug og nedtonet i den forstand at mange har den holdning, at det nok ikke er så farligt endda.

Og måske specielt pga. sidstnævnte går alkohol hen og bliver et problem, sundhedsmæssigt i stor skala her i Vesten. Det fordi et alkoholmisbrug kommer snigende og hvis ingen påpeger det, eller tager det alvorligt, så er man pludselig i suppedasen. Og misbruget medfører ofte en masse sociale problemer og sundhedsmæssige problemer som tager sin form i hjertesygdomme og cancer bl.a.

Heldigvis er der masser af løsninger på problemet, hvis du selv anerkender at der er et problem, eller får personen som du kender med et misbrug til at erkende det over for sig selv. Derefter kan et behandlingscenter for alkoholmisbrug være et udmærket næste skridt, eller egen læge.