Halloween: 4 tips til årets uhyggeligste fest

Halloween: 4 tips til årets uhyggeligste fest

Traditionen tro skal mange af os til Halloween-fest omkring slutningen af oktober... Men hvad skal du nu lige huske, hvis det er dig selv, som skal stå for arrangementet?

Halloween-festen er én af de mange årlige begivenheder, som efter amerikansk forbillede har fundet vej til Danmark de senere år. Derfor er det helt naturligt, at du måske ikke kender alle de detaljer, som gør en perfekt, uhyggelig Halloween-fest.

Der er dog heldigvis råd at hente, hvis du mangler inspiration! I denne artikel har vi nemlig samlet 4 tips til den perfekte Halloween-fest.

 

1. Halloween-kostumet: Invitér tidligt og giv tid til planlægningen

De fleste af os forbinder nok særligt Halloween med skræmmende udklædninger. Derfor er det vigtigt, at du giver dine gæster ordentlige muligheder for at få købt et Halloween-kostume. Dette betyder, at du bør invitere dine gæster i god tid - gerne mindst en måneds tid inden festen - så de kan nå at få planlagt deres udklædning ordentligt.

Hjælp eventuelt også dine gæster lidt på vej med, hvor de kan købe kostumet. Der er nemlig mange steder, hvor det kan bestilles nemt og billigt online. Således har eksempelvis Legbilligt.dk flere Halloween-kostumer her - til både børn og voksne. Hermed finder du og dine gæster hurtigt den nødvendige udklædning til at blive vampyr, Frankensteins monster, djævlen, skelet, heks og meget mere.

 

2. Halloween-pynt: Sæt den rette stemning

Mange Halloween-planlæggere får ikke handlet pynt ind i god nok tid og ender derfor med at købe det i det nærmeste supermarked. Dette er en skam, da udvalget i supermarkedet ikke er ligeså så godt, som det ville være, hvis du havde lavet et godt forarbejde... Hvilket igen betyder, at du får svært ved at få skabt nøjagtigt det Halloween-tema, som du går efter.

Det mest nærliggende er igen at se, hvad de danske webshops har at byde på. Eksempelvis har fest- og pynte-webshoppen Dreamshop2u.dk et stort udvalg af Halloween-pynt her - Såsom sorte og orange honeycombs, uhyggelige servietter, sugerør med spøgelser, papkrus med græskarhoveder og en masse andet.

 

3. Halloween-opskrifter: I skal jo også have noget at spise

Ikke bare pynt og kostumer kan bidrage til den uhyggelige stemning. Du kan nemlig også med fordel tænke Halloween-temaet ind i den mad, som du serverer til din fest. Her kommer derfor et par idéer til mad, som gør sig særlig godt til Halloween-festen:

 

Zombie-fingre

Ingredienser - Brune pølser og masser af grøn frugtfarve.

Vejledning - Kog vand med godt med grøn frugtfarve op. Kom pølserne i vandet, tag det af varmen og lad det stå noget tid, så pølserne bliver grønne.

 

Pumpkin pie

Græskartærten er den måske mest populære Halloween-opskrift. Her kan du nemlig få udnyttet en masse af det skønne græskarkød, som blev skåret fra, hvis du har lavet græskarhoveder (som jo også er en oplagt dekoration til Halloween-festen).

Du finder mange varianter af pumpkin pie online. Frem for at give et bud her vil jeg derfor blot anbefale, at du googler "pumpkin pie-opskrift" og henter inspiration derfra.

 

4. Uhyggelige cocktails: Sæt prikken over i'et

Sidst men ikke mindst skal I jo også have noget at drikke til festen. Også her er der en række cocktail-opskrifter, som du kan overveje at servere. Et godt eksempel på en makaber drink til Halloween-festen er den såkaldte Eyeball Martini, som består af følgende:

  • 9/10 gin
  • 1/10 dry vermouth
  • Radiser
  • Oliven

Radiserne og oliven sammensættes til et "øjeæble" til cocktailen således:

  1. Skær den ene ende af en radise. Behold roden så den kommer til at ligne en livagtig blodåre.
  2. Skræl radisens røde overflade så "øjet" kommer til at se blodskudt ud.
  3. Udhul en del af radisen og stop en oliven i.
  4. Trim eventuelt enden af din oliven så den passer bedre.