Gymnasieelever med høje karakterer klarer ikke universitetet

Gymnasieelever med høje karakterer klarer ikke universitetet

Studerende med høje gennemsnit fra gymnasiet behøver ikke forklare og begrunde, hvorfor de vil ind på en given uddannelse - De skal bare sætte et kryds. Bl.a. dette gør at en stor del af de studerende, med høje gennemsnit, dropper ud igen allerede inden for det første år.

Et godt eksempel er på medicin studiet, hvor dobbelt så mange på kvote 1, som på kvote 2, dropper ud. Studerende fra 2. kvote er ofte mere afklarede med, hvad uddannelsen kræver, og at den valgte uddannelse er den rigtige for dem.

Derfor ønsker bl.a. Syddansk Universitetet at kunne optage flere elever fra kvote 2 på baggrund af samtaler og individuelle vurderinger af den mulige studerende.

Som det er nu skal universitetet søge om dispensation, hver gang de ønsker at optage en studerende på andet end karaktergennemsnittet. Dette og hele idéen med at optage efter centralt fastsatte regler er rektor Jens Oddershede imod.

Helge Sander kan godt se at tallene taler sit tydelige sprog og han ser da også gerne at flere bliver optaget på kvote 2, som Syddansk Universitetet kæmper for.

I år er der optaget 250 på medicin studiet på Syddansk Universitetet og halvdelen er optaget på kvote 2 med dispensation, hvor det normalt er max. 10 % af de optagne studerende, der må være fra kvote 2.

Kilde: Fyens Stiftstidende