Gode råd og tips til et bedre liv som studerende

Gode råd og tips til et bedre liv som studerende

Vi er heldige at bo i Danmark. På langt de fleste ting har vi det bedre end resten af verden. Dette gælder også den studerende, hvor vi modsat næsten alle andre, får penge for at studere. Det er ikke meget, men det er en stor hjælp.

Det betyder dog ikke, at det er nemt at studere. Mange unge føler sig stressede af uheldige boligsituationer, dårlig økonomi og stress på arbejde og studiet. Det følgende giver dig derfor gode råd til den studerende for den nemmere og bedre tilværelse

 

Boligen er dit helle

Der er rigtig mange grunde til at fokusere på boligen. Det er simpelthen dit helle, og der hvor du kan være dig selv uden at skulle tænke på det ene eller det andet. I en stresset tilværelse hvor man hele tiden skal leve op til forventninger – både sig egne og udefrakommende – er det alfa omega, at du har et sted at lade op.

Det kan være svært at finde den rette bolig. Dette gælder især, hvis du bor i enten København eller Aarhus, hvor der generelt set bliver bygget alt for få nye boliger i forhold til, hvor mange der tilflytter hvert år.

En god måde at komme udenom dette problem på er gennem et forældrekøb. Hvis det kan lade sig gøre, kan det endda være en god investering, man skal bare vide, hvordan man laver best practice hertil. Hvis det lyder interessant, vil det derfor være en god ide at læse en guide til forældrekøb.

 

Investering i de rigtige ting

Selvom du formentlig ikke har mange penge at gøre godt med som studerende, vil det alligevel være en god allerede her at gøre sig nogle tanker hertil – og måske endda at prøve det lidt af i en tidlig alder.

Du kan selvfølgelig prøve kræfter med investering i aktier, men det kan også vise sig at være lidt risikabelt. I stedet er det igen en god ide at investere i boligen, hvor du mere eller mindre er garanteret et godt og sikkert afkast.

Du kan eksempelvis investere i energirenovering. Hvis du bor i et gammelt hus, vil det ofte være en rigtig god ide. Der er mange muligheder i forhold til energirenovering af boligen.

En af disse er en isolering af hele husets facade. Det er typisk gennem facaden, der er det største spild af varme. Et bud på en isolering kunne være en hulmursisolering. Det er, som navnet antyder en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen.

Med en energirenovering øges værdien og derved prisen af din bolig betydeligt. Der har været eksempler på energirenoveringer, hvor værdien af huset er steget med over 500.000 kroner.

 

Benyt dig af ’de gode lån’

Det bliver hurtigt lidt et tabu at låne penge. Tv shows som Luksusfælden har bevirket til dette. Man skal dog også passe på, at man ikke havner i en for presset økonomisk situation, men hvis du bare passer lidt på og har økonomisk sans, er det ikke noget problem.

Man kan altså sagtens låne penge, forrente dem bedre andetsteds. Et godt eksempel på dette er studielånet. Det er det laveste lån, der findes i Danmark. Ved at tage et studielån kan du eksempelvis købe dig en andelsbolig, hvilket i mange tilfælde vil være en rigtig god investering.

Du kan med fordel også tage et realkreditlån. Her er det dog vigtigt, at du har en ekspert til at guide dig gennem de forskellige faser, inden du beslutter dig for lånetype. Derfor vil det være en god ide at teste dig selv, om det kan betale sig. Det kan du gøre gennem flere guides på internettet.