For mange elever i gymnasieklasser

For mange elever i gymnasieklasser

Efter gymnasierne gik over til selveje sidste år er antallet af elever i hver klasse eksploderet.

Visse steder er der op til 36 elever i hver klasse, hvilket giver et dårligt klima og forøger frafaldet. Det faktum at de fleste gymnasier er bygget til kun 24 elever pr. klasse gør det ikke mindre problematisk med klasser indeholdende op til 36 elever.

Men ved at fylde flere studenter ind i klasserne er en af de eneste måder gymnasierne kan styre økonomien lige nu, idet gymnasieelever mindst skal have 2.470 timers undervisning før de kan få deres hue. Derved kan der ikke spares på undervisningstimerne.

Spørgsmålet er om reglen om selveje gør gymnasierne dårligere og frafaldet højere. StudenterGuiden.dk ser også muligheden for, at gymnasierne opper sig markant når konkurrencen om eleverne pludselig får konsekvenser. For ved at skabe klasser med gode forhold for eleverne vil gymnasierne kunne forvente et mindre frafald og derved flere penge fra det offentlige, der vil kunne understøtte den højere standard.

Lad os håbe, at vi har ret her på redaktionen og de foreløbige kritisable tendenser vender når konkurrencen virkelig bider fat.