Førstehjælp til det stramme studiebudget

Førstehjælp til det stramme studiebudget

Vi ved alle, hvor svært det kan være at få økonomien til at hænge sammen, når man er på SU. I takt med at huslejen stiger for et værelse eller lejlighed i de større studiebyer, forsvinder SU i løbet af et kort sekund. Og hvis man læser på et studie, der kræver al ens opmærksomhed, kan det være svært at have et studiejob ved siden af, som man kan supplere SU’en med.

Derfor kan det være en god idé at kigge ens budget igennem for at se, hvor man kan spare penge. Herunder får du tre gode råd, der måske kan give lidt luft i budgettet.

Et billigere mobilabonnement

Ligesom vi sjældent skifter bank, har mange en tendens til at beholde det mobilabonnement, som de har haft al den tid, de har ejet en telefon. Men det er ikke altid en god idé. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at skifte teleselskab eller abonnement.

Måske har du lige nu et abonnement med fri data, men egentlig har du kun brug for fem GB om måneden. Derfor kan det være en fordel af finde det billigste mobilabonnement for dig, så du ikke bruger unødige penge på data, du alligevel ikke bruger.

Streamingtjenester

Betaler du lige nu for at kunne se samtlige kanaler gennem en antenneforening på dit fjernsyn, kan det være, at du skal overveje at skifte til streamingtjenester. Her kan du vælge en enkelt eller to streamingtjenester, hvor du har mulighed for at se mange forskellige programmer, uden at skulle betale flere hundrede kroner for tv-kanaler.

Lav en madplan

Vi kan ikke komme udenom, at det bare er en god idé at lave en madplan. Selv om det søndag eftermiddag kan være svært at forudse, hvad du har lyst til at spise den kommende torsdag, er der ingen tvivl om, at du kan spare penge ved at lave en madplan. Derudover sparer du også tid ved ikke at skulle forbi det lokale supermarked hver dag efter skole, for du har allerede handlet til den kommende uge.