Flere studerende låner penge, for at få økonomien til at hænge sammen

Flere studerende låner penge, for at få økonomien til at hænge sammen

I dag er det nemt at låne penge på nettet. Det kan stort set enhver få lov til, da de fleste aktører har både få og milde krav. Hvad det betyder er, at det som ung og studerende også er muligt at optage et lån på nettet. I løbet af de seneste par år er der et stigende antal studerende, der har valgt at gøre brug af dette.


Der er stor forskel på, hvad de lånte penge bruges til. Nogle låner penge for at tage på ferie, andre for at have råd til en ekstra øl i byen. Langt de fleste vælger dog at låne penge på nettet, fordi de ikke føler, de kan få deres økonomi til at hænge sammen på andre måder – faktisk har hver fjerde ung et forbrugslån.


Uforudsete udgifter er en hyppig låneårsag


Der skal ikke være nogen tvivl om, at det i høj grad er i tilfælde en uforudset udgift, at mange unge ser sig nødsaget til at låne penge. Det er ikke fordi, de har svært ved at få deres økonomi til at hænge sammen normalt. Det er typisk først i tilfælde af, at der dukker en uforudset regning op midt i måneden.


For mange kan det være en katastrofe, hvis de f.eks. får en stor regning fra tandlægen eller skal betale mere i strøm end forventet. Det kan faktisk være med til at vælte et helt budget for de fleste. Mange unge får ikke mange penge mellem hænderne hver måned, og de mindste afvigelser i budgettet kan have store følger.


Derfor er der også mange unge, der er nødt til at låne penge. Der er mange, der tager kontakt til deres forældre eller andre i familien. Det er en bedre og billigere løsning, da der ikke betales renter og øvrige udgifter, men det er ikke alle, der har den mulighed, og derfor vælger de at ty til et lån på nettet i stedet.


Det er ikke kun regninger, der lånes til


Ovenstående lyder meget som om, det kun er regninger, der lånes penge til blandt de unge og studerende. Det er dog slet ikke tilfældet. Der bliver bestemt også lånt penge til andre formål, hvilket bl.a. inkluderer køb af en ny telefon, rejser, restaurantbesøg og almindeligt shopping. Med andre ord; der lånes til forbrug.


Det er ikke alle, der låner penge på nettet, men et stigende antal er dog villige til at gøre det. Mange mener, det skyldes, at det ganske enkelt er blevet for nemt at låne penge. Før skulle du via banken, og her er det ikke lige så nemt at få bevilget et lån. Der er mere omfattende kreditvurderinger og højere krav til låntagerne.


Faktisk er det blevet så nemt at låne penge, at du kan optage et lån med RKI. Derfor er det også muligt for selv studerende, der ikke har anden indkomst end SU, at få lov til at optage et lån – og det er der mange unge, der vælger at benytte sig af.