Find det billigste kviklån

Find det billigste kviklån

Indrømmet. Det er lidt en fræk titel, for kviklån er jo super dyre…. Eller er de? Det er faktisk muligt at finde kviklån med renter ned til 5%, hvilket er konkurrencedygtigt med de fleste traditionelle banklån. Det er de færreste, der ved dette, for over de sidste par år har der været stort fokus på de dyreste kviklån. Det er klart, der findes nogle meget dyre kviklån, man skal undgå at tage, men der er faktisk ret mange kviklån, som er ganske fornuftige.

Pas på med SMS lån

De farligste lån er de såkaldte SMS lån. SMS lån har typisk en ÅOP på flere hundrede procent og du skal betale lånet tilbage efter 30 dage. Det er de helt kortfristede lån, hvor man skal være ekstra obs på at få betalt sine regninger. Hvis du glemmer eller ikke har mulighed for at betale lånet tilbage vil du lynhurtigt ende i en situation, hvor dit lån er blevet mangedoblet. Det er en meget ubehagelig situation, og hvis du ender i sådan en situation er det nemmeste løsning typisk at tage et kviklån med en lavere rente og betale lånet af med, men der er mange penge at spare ved at få et uforpligtende tilbud fra banken. De kan i mange tilfælde matche renten på kviklån, hvis det ikke drejer sig om et af de helt billige kviklån på 5%.

ÅOP er det vigtigste

Når du vurderer hvilket kviklån du ønsker at tage, skal du huske at kigge på ÅOP. ÅOP betyder Årlig Omkostning i Procent og det er et godt pejlemærke, da det er renten inklusiv gebyrer og stiftelsesomkostninger. Når du tager et lån er der typisk et stiftelsesgebyr, som kan variere fra et par hundrede kroner op til flere tusinde kroner. I nogle tilfælde kan debitorrenten virke lavt, men det er kun fordi der er et tårnhøjt stiftelsesgebyr. Derfor skal du altid sammenligne ÅOP og ikke debitorrenten. Du kan sammenligne og se alle kviklån på laan-servicen her.

Læg et budget

Har du overvejet at lægge et budget? Det er en god idé at gøre, for det tvinger dig nemlig til at overveje dine udgifter – er der nogle du kan skære fra? Ofte vil du blive overrasket over hvor mange unødvendige udgifter du har. Der er eksempelvis mange penge at spare ved at handle ind én gang i ugen, da det tvinger dig til at planlægge dit indkøb – så undgår du at købe en masse ting, som du lige står og mangler.

Overvej et banklån eller SU lån

Du kan indhente tilbud fra de forskellige lånevirksomheder – det er 100% gratis og uforpligtende. Herefter kan du sammenligne de renter, som din banker tilbyder dig. Det giver dig mulighed for at tage en kvalificeret beslutning, når du skal have et lån eller kviklån.

Generelt er banklån og SU lån billigere end kviklån, så det er helt bestemt værd at overveje disse lånetyper. Du skal dog være opmærksom på at du ikke kan få pengene udbetalt ligeså hurtigt ved banken eller SU, som du kan, hvis du tager et kviklån.