Find balance i dit liv

Find balance i dit liv

Mange studerende lever et travlt liv. Der skal være plads til rigtig mange ting, der på hver sin vis trækker en forskellige retninger. Det gælder blandt andet arbejdet, studierne, kammeraterne, familien eventuelle hobbyer osv.

Når man skal pleje disse ting, og man samtidig konstant er online på diverse sociale medier, kan man meget let havne i en situation, hvor der simpelthen ikke er nogen form for balance i sit liv. Følgende artikel vil hjælpe dig med at finde den gennem nogle simple, men effektive råd.

 

Sov dig i balance

Rigtig mange vælger at negligere søvnen for at få tid til alle deres gøremål. Det kan ikke understreges, hvor forkert en prioritering det er.

Nyeste studier viser, at søvn er ligeså vigtig som mad. For lidt søvn kan føre til diverse sygdomme og man kan ved for lidt søvn tilmed ende i slemme stresstilstande og depressioner. Udover det er du generelt bare virkelig meget mere effektiv, når du er udhvilet. Hvis du tager på arbejde med søvnunderskud, er det ikke unormalt, at du kun får det halve gjort i forhold til, hvis du havde fået nok søvn. Så på et kvantitativt plan kan det altså heller ikke betale sig ikke at få nok søvn.

Der er flere ting, der spiller ind i forhold til kvaliteten af din søvn. Det er vigtigt, du slapper og ikke kigger for meget på skærme i timerne op til søvnen skal indfinde sig. Desuden er indeklimaet også vigtigt. Sørg derfor for at lufte ud noget tid inden, du ligger dig.

Sengens beskaffenhed har også en væsentlig rolle. Dette er bestemt et område, man ikke skal spare på. Søg derfor på diverse senge test for at finde frem til de bedste muligheder i dit valg af seng derhjemme.

 

Træn dig i balance

Det er måske ikke en nyhed, men faktum er, at der måske ikke er noget, der skaber mere balance i dit liv end træning. Ligesom med søvnen vælger mange desværre at negligere træningen væk, fordi de har travlt. Igen er det en forkert disponering.

Sammen med søvnen er træning det vigtigste balanceskabende element. Hvis du som så mange har travlt, handler det selvfølgelig om at træne effektivt. Okklusionstræning er en måde at træne effektivt på. Her lukker du for blodet omkring den trænede muskel. Ved at tilbageløbet af blodet stoppes ved hjælp af specielt udviklede klemmer, sker der en ophobning af blodet i musklen, som stimulerer musklen til vækst. På den måde opnår du bedre resultater på kortere tid.

 

Få styr på dine gener

Næsten alle render rundt med større eller mindre skavanker. Mange af disse har sikkert været der så længe, at man næsten ikke ligger mærke til dem længere. På et ubevidst plan generer de dig dog stadigvæk. Sørg derfor for at komme dem til livs hurtigst muligt.

Det kan være flere ting. Det kan for eksempel være i form af tandgener. Alle der har prøvet det, ved hvor ulideligt en tandpine kan være. Til tider kan det påvirke en i sådan en grad, at man næsten ikke kan fungere. Hvis du som så mange andre lider af tandpiner og bor i København, kan du klikke her for derefter med enkelte tryk med musen at have en tid til en dygtig tandlæge.

En anden meget typisk gene er ondt i ryggen. Ondt i ryggen kan komme af flere årsager, men meget ofte er det slet og ret holdningsproblemer, der medfører smerterne. Disse kan komme af, du sidder for meget bøjet over et skrivebord, eller du simpelthen træner forkert. Hvis dette er årsagen til dine rygsmerter, skal du sørge for at lave øvelser, der strækker din pec minor ud, og som træner musklerne mellem skulderbladene og bagsiden af skuldrene.