Finanskrisen rammer studerende

Finanskrisen rammer studerende

Få har tænkt over hvad finanskrisen betyder for de studerende på trods af mange studerende faktisk rammes af den.

Det er nemlig blevet markant sværere at få sig en praktikplads som studerende. Dette rammer de i forvejen svageste studerende, hvilket kan forøge frafaldet på de ramte studier.

Specielt byggefagene er hårdt ramt af krisen. Noget af det første der bliver skåret ned på i krisetider er nybyggeri og forbedringer i eksisterende bygninger. Derfor har håndværksvirksomhederne mindre jobs i udbud og så satses der kun på de bedste, og mest erfarne ansatte. Og nye medarbejdere samt praktikanter står over for en stor udfordring, da de nu er langt fra eftertragtede.

I hovedstadsområdet viser de nyeste tal, på antallet af nye praktikpladser, et fald på intet mindre end 40 % i forhold til året før. Dette bringer minder frem om, hvor svært det var at få praktikpladser i starten af det nye årtusinde.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) udtaler til Politiken: »Selv om antallet af praktikpladssøgende (elever uden praktikplads, red.) fortsat er lavt, så er der desværre udsigt til, at det kan stige i de kommende år. Det skal vi gøre alt for at modvirke« .